Basme valahe

Basme valahe - Arthur Schott, Albert Schott
Pret: 36,58 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBasme valahe
Comanda acum "Basme valahe - Arthur Schott, Albert Schott" de pe libraria ishop la pretul de 36,58 lei
Descriere carte:
Traducere, prefata si note de Viorica Niscov. Basmele, culese si publicate in 1845 la Stuttgart de germanii Arthur si Albert Schott, reprezinta o opera fondatoare, prima colectie de folclor publicata, prima prin care se ia act de existenta si importanta culturii noastre populare. Editata intr-o limba de circulatie, ea va ramine pina tirziu principala sursa de informare si instrumentul predilect de referinta ale strainatatii in domeniul basmelor noastre populare. Prestigiul de care continua sa se bucure si in zilele noastre il dovedeste recenta ei traducere (1999) in franceza. Cunoscuta si pretuita peste hotare, intre altii, la vremea lor, de fratii Grimm, dar neglijata la noi sau numai fugar mentionata, ea a reprezentat unul dintre stimulentele importante care au determinat, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, vasta miscare de culegere si publicare de naratiuni populare de pe tot cuprinsul tarii. Prezenta editie pune in circulatie pentru prima oara in limba romana opera folcloristica a fratilor Schott in integralitatea sa, nu numai volumul din 1845, ci si basmele si snoavele publicate de Arthur Schott in revista germana ?Hausblatter?, intre anii 1857 si 1859.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Basme valahe
Cartea Basme valahe in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Basme valahe - Arthur Schott, Albert Schott" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dagon si alte povestiri macabre - H.P. Lovecraft Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
H.P. Lovecraft
14,16 lei
Povestiri dupa Shakespeare - Lamb Charles , Mary Lamb Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Lamb Charles , Mary Lamb
19,00 lei
Supa De Pui Pentru Sufletul Indragostitilor - J. Canfield, M.v. Hansen Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
J. Canfield, M.v. Hansen
14,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri