Banca de rezerve

Banca de rezerve - Rui Zink
Pret: 32,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBanca de rezerve
Comanda acum "Banca de rezerve - Rui Zink" de pe libraria ishop la pretul de 32,30 lei
Descriere carte:
RUI ZINK (nascut in anul 1961) este profesor universitar la Universidade Nova din Lisabona si unul dintre cei mai importanti scriitori portughezi contemporani. Autor al mai multor carti de eseuri si fictiune, printre care se evidentiaza Apocalipse nau (1966), Hotel Lusitano (1987), O Suplente ( Banca de rezerve , 1999), Os Surfistas (2001) si cartile de nuvele A Realidade agora a Cores (1988) si Homens-Aranhas (1994), semneaza, de asemenea, articole de presa si traduceri literare. Rui Zink a primit Premiul PEN Club Portughez pentru romanul D?diva Divina (2005) si a reprezentat Portugalia la diverse evenimente literare internationale, cum ar fi Bienala de la Sao Paulo, Targul de Carte de la Tokio si Edinburgh Book Festival.

Banca de rezerve este un roman care se construieste in jurul unei intamplari tragice, accidentul mortal al unui copil de patru ani, ce dezlantuie o furtuna de reactii succesive. O tragedie care se extinde dincolo de legaturile de rudenie proxime. Accidentul in sine serveste drept un sinistru si lugubru pretext pentru introspectii si devoalari ale diverselor personaje, fata de ele insele si fata de ceilalti, in cadrul unor rapor-turi complicate, intr-un joc psihologic periculos si extenuant. Catastrofa initiala dezlantuie un sir intreg de alte catastrofe personale, existente deja in stare latenta si care asteptau parca un moment ?propice? pentru a iesi la suprafata.

Romanul lui Rui Zink este o carte pasionanta, scrisa intr-un ritm alert, cu talent si umor si care se citeste pe nerasuflate, oferind multiple registre de lectura; poate fi deopotriva considerat roman de dragoste sau roman politist; este o carte despre moarte si despre viata, despre disperare si speranta, despre cadere si despre ridicare. Ofera cititorului roman prilejul de a cunoaste o opera din genul noului roman portughez.
Anca Milu-Vaidesegan

?Este posibil sa ai o perspectiva inovatoare asupra unor lucruri banale? Da. Asta face Rui Zink.?
Tiago Damiao, Atlantico


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Banca de rezerve
Cartea Banca de rezerve in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Banca de rezerve - Rui Zink" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata. Citate - Coelho Paulo Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Coelho Paulo
26,10 lei
Vremea mortii - Wilbur Smith Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Wilbur Smith
31,34 lei
Sarutari de cinema - Eric Fottorino Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Eric Fottorino
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala