Azazel, ingerul raului

Azazel, ingerul raului - Youssef Ziedan
Pret: 37,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAzazel, ingerul raului
Comanda acum "Azazel, ingerul raului - Youssef Ziedan" de pe libraria ishop la pretul de 37,05 lei
Descriere carte:
Un autor musulman despre inceputurile violente ale crestinismului

Povestea tanarului Hypa - care merge la Alexandria sa studieze medicina si teologia si devine calugar crestin - se petrece in secolul al V-lea. Intr-un cadru mai amplu, cartea descrie de fapt impunerea puterii si religiei crestine in lume: un roman istoric ce puncteaza distrugerile si cruzimile pe care le-au produs crestinii in incercarea lor de a se afirma, incercare soldata cu daramarea barbara a vestigiilor culturii romane.

?In acest roman, am descris omul prizonier in spatele barierelor ridicate de istorie si ideologie, al traditiilor si al fetisurilor etnice si religioase care fac sa se perverteasca esenta insasi a naturii umane. Am vrut sa aduc un plus de intelegere asupra omului care se condamna la autodistrugere, uitand ca, inainte de a fi traditie, idee si credinta, el trebuie sa ramana ceea ce este: om.?
Youssef Ziedan

?Youssef Ziedan este primul romancier musulman care abordeaza, cu un profund simt estetic, problematica teologiei crestine. Este primul musulman care, prin mijloacele cuvantului scris, incearca sa propuna solutii pentru marile probleme ale crestinismului in general si ale ortodoxiei orientale, cu precadere.? Mitropolitul Yohanna Gregorius

Comparata deopotriva cu ?Codul lui Da Vinci? de Dan Brown si ?Numelui Trandafirului? de Umberto Eco, cartea a starnit reactii complexe: pe de-o parte, ea a fost laudata din punct de vedere literar, pe de alta parte, atacata ideologic, considerata drept instrument de atac impotriva Bisericilor crestine orientale.

Scriitorul egiptean Youssef Ziedan este profesor de filosofie islamica si director al Departamentului de manuscrise al Bibliotecii din Alexandria. A semnat pana acum un impresionant numar de studii si eseuri de specialitate. In 2008, a publicat ?Azazel, ingerul raului?, titlu incununat cu prestigiosul Premiu international Booker pentru romanul arab. Aparitia cartii a starnit vehemente polemici, indeosebi din partea cercurilor ortodoxiei orientale, care au vazut in aceasta scriere literara o insulta la adresa crestinismului adusa de un autor musulman. Desi s-a cerut interzicerea romanului in Egipt, el s-a bucurat de un interes major din partea cititorilor, devenind un bestseller.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Azazel, ingerul raului
Cartea Azazel, ingerul raului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Azazel, ingerul raului - Youssef Ziedan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Suflete Pereche - Cecelia Ahern Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Cecelia Ahern
21,51 lei
Zile exemplare - Michael Cunningham Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Michael Cunningham
33,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala