Aventurile tertului - Editia a II-a revazuta si adaugita

Aventurile tertului - Editia a II-a revazuta si adaugita - Cassian Maria Spiridon
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAventurile tertului - Editia a II-a revazuta si adaugita
Comanda acum "Aventurile tertului - Editia a II-a revazuta si adaugita - Cassian Maria Spiridon" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Colectia ?Stiinta si Religie? se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta, religie, arta si societate.

?E cu totul meritorie aceasta lucrare, care prezinta, poate pentru prima oara in cultura romana, intr-un stil personal, exegetic, cele mai semnificative contributii romanesti la asezarea fundamentelor transdisciplinaritatii ca principala cale de cunoastere a viitorului, de la Mihai Eminescu, Lucian Blaga si Ion Barbu la Stefan Lupascu si Basarab Nicolescu. Iar ?aventurile tertului continua, ele sunt ingemanate cu aventurile omului pe drumul sinuos, plin de primejdiile ratacirii si somnului, in aflarea si cunoasterea Sensului?.

Aventurile tertului este o analiza docta si informata, logica si epistemologica, putand deveni antologica, a fenomenului transdisciplinaritatii.?  - Tiberiu Brailean

CASSIAN SPIRIDON MARIA (9.IV.1950, Iasi), poet si eseist.   A urmat liceul la Negresti-Vaslui (1965-1969), apoi, intre 1969 si 1975, Facultatea de Mecanica a Institutului Politehnic din Bucuresti. A lucrat, pana in decembrie 1989, ca inginer mecanic si cercetator stiintific in diverse intreprinderi si institute. In decembrie ?89 a fost arestat deoarece a organizat si condus o miscare impotriva dictaturii comuniste. In ianuarie 1990 a fondat revista Timpul (care a aparut sub conducerea sa pana la sfarsitul lui octombrie 1991). In noiembrie 1991 infiinteaza Editura TIMPUL, pe care o conduce si in prezent. Intre 1991 si 1992 lucreaza ca redactor la revista Cronica , apoi la Evenimentul zilei (1992-1994). In 1994 a intemeiat revista Poezia , iar in 1995 ? Caietele de la Durau . Este, din 1995, redactor-sef al revistei Convorbiri literare , careia i-a stabilit un profil distinct. Este presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Iasi.

Prezent in diverse antologii din tara si din strainatate.

Tradus in franceza, engleza, germana, spaniola, suedeza, rusa, chineza, finlandeza, maghiara, poloneza, ceha, slovaca etc. 

De acelasi autor ( selectiv ):
Atitudini literare , Editura Cartea Romaneasca, 1999; Atitudini literare , vol. al II-lea, Editura Cartea Romaneasca, 2002; Ucenicia libertatii (Atitudini literare/III), Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2003; Petre Tutea intre filosofie si teologie , Editura Cogito, Oradea, 2004; Eminescu, azi , colectia Eminesciana, Editura Junimea, Iasi, 2005; Orizonturi duble (Atitudini literare/IV), Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2006; Marea infatisare a lui Mihai Ursachi , Editura Princeps Edit, Iasi, 2006; 101 dialoguri in libertate , interviuri, Editura Ideea Europeana, Bucuresti, 2007; Vieti controlate , Editura Junimea, Iasi, 2009.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Aventurile tertului - Editia a II-a revazuta si adaugita
Cartea Aventurile tertului - Editia a II-a revazuta si adaugita in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Aventurile tertului - Editia a II-a revazuta si adaugita - Cassian Maria Spiridon" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
(Ne)Lamuriri din Vechiul Testament - Alexandru Mihaila Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Alexandru Mihaila
33,21 lei
O conversatie cu Dumnezeu. Noile revelatii - Neale Donald Walsch Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Neale Donald Walsch
12,35 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie