Austerlitz

Austerlitz - W.G. Sebald
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAusterlitz
Comanda acum "Austerlitz - W.G. Sebald" de pe libraria ishop la pretul de 30,40 lei
Descriere carte:
?Cartea ne dezvaluie incetul cu incetul biografia misteriosului personaj pe care povestitorul il intalneste mereu, pe neasteptate, in felurite locuri din Europa. Insingurat si melancolic, Jacques Austerlitz - care traieste de mic copil in Anglia, unde a fost trimis de parintii sai, niste evrei cehi - n-a aflat decat tarziu care-i sunt adevarata origine si numele. De atunci strabate neobosit continentul in lung si in lat, in cautarea propriei identitati si a urmelor parintilor sai disparuti. Impletind elementele romanesti cu eseul si relatarea documentara, viata cu fictiunea si poezia, cartea reprezinta incercarea magistrala de a nara istoria europeana a secolului XX prin viata unui singur individ, in modul cel mai intim si totodata polivalent cu putinta.? 
Alexandru Sahighian

?Raul nu inceteaza in lume. E adevarat ce scrie Sebald? Ce conteaza! E o fictiune de o forta zguduitoare.?
Charles Saumarez Smith, The Observer

W.G. Sebald (1944-2001), scriitor si universitar german, din 1970 profesor docent de literatura germana la University of East Anglia, Norwich. Dintre cartile sale, traduse in numeroase limbi, mentionam: Schwindel. Gef?hle (1990); Die Ausgewanderten (1992); Die Ringe des Saturn (1995); Luftkrieg und Literatur (1999) si ultimul sau roman, Austerlitz (2001), aparut cu putin inainte de moartea autorului intr-un accident de masina. Distins cu importante premii literare, printre care: Berliner Literaturpreis (1994); Heinrich-B?ll-Preis (1997); Heinrich-Heine-Preis (2000) si, postum, cu National Book Critics Circle Award (2002).

 

?Povestea lui despre odiseea omului prin erele intunecate ale istoriei Europei este una dintre cele mai emotionante si adeva-rate fictiuni de dupa razboi. Un Joyce al secolului XXI.?

The Times


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Austerlitz
Cartea Austerlitz in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Austerlitz - W.G. Sebald" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ziua opricinicului - Vladimir Sorokin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vladimir Sorokin
20,90 lei
Ochi de pisica  - Margaret Atwood Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Margaret Atwood
35,62 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala