Atlas De Anatomie La Patul Bolnavului

Atlas De Anatomie La Patul Bolnavului - CONSTANTINESCU Nicolae M.
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAtlas De Anatomie La Patul Bolnavului
  • Autor: CONSTANTINESCU Nicolae M.
  • Editura: All
  • Colectia: Medicina Umana (specialisti, Practicieni,studenti)
  • Categoria: Anatomie
  • ISBN: 973-571-366-7
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 64
  • Format carte:
Comanda acum "Atlas De Anatomie La Patul Bolnavului - CONSTANTINESCU Nicolae M." de pe libraria ishop la pretul de 8,91 lei
Descriere carte:
Rod al unor indelungate preocupari metodologice formative, atlasul este realizat pe principiul somatotipiei si infatiseaza proiectiile cutanate ale tuturor formatiunilor anatomice importante din organism, ajutand astfel la intelegerea legaturii cauzale dintre tulburarea clinica si substratul anatomic corespunzator. Pornind de la constatarea ca studentii, in general, manifesta tendinta de a acorda o atentie sporita cunostintelor teoretice, in detrimentul contactului nemijlocit cu bolnavul si al insusirii anumitor gesturi, deprinderi si atitudini pe care ar trebui sa le manifeste fata de acesta (in aceasta directie, o parte din vina purtand-o si modalitatea in care decurge examinarea studentilor), autorul profesor doctor in medicina si seful disciplinei de Anatomie clinica si tehnici chirurgicale din U.M.F. Carol Davila Bucuresti, membru al Academiei de tiinte Medicale si al Consiliului Asociatiei Oamenilor de tiinta tine sa atraga atentia studentilor din anii clinici, ca si tinerilor absolventi aflati in primii ani de activitate asupra interpretarii datelor furnizate de contactul direct cu pacientul, asupra coroborarii acestora cu acumularile teoretice anterioare si cu experienta dobandita cu alti bolnavi. Lucrarea, utila la patul bolnavului, si nu in sala de disectie, ofera date orientative asupra organelor si formatiunilor care nu se vad si cuprinde un numar de fise-ilustrate ale celor mai importante regiuni anatomice ale corpului omenesc. Ilustratiile, executate in tehnica pointillista a lui George Seurat, au fost realizate dupa schite inspirate de observatiile autorului, precum si dupa urmatoarele manuale: Applications chirurgicales de l?anatomie topographique (G. Jeanneney); Surface Anatomy. The Anatomical Basis of Clinical Examination (John S.P.Lumley). In sectiunea sa explicativa, fiecare fisa fixeaza cateva repere, de mare ajutor in orientarea examinatorului, continua cu o legenda a ilustratiei si se incheie cu unele observatii clinice.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Atlas De Anatomie La Patul Bolnavului
Cartea Atlas De Anatomie La Patul Bolnavului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Atlas De Anatomie La Patul Bolnavului - CONSTANTINESCU Nicolae M." sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Anatomia toracelui - Nicolae Galie Urmatoarea carte recomandata din categoria Anatomie
Nicolae Galie
5,18 lei
Anatomia omului. Generalitati - Francisc Grigorescu Sido Urmatoarea carte recomandata din categoria Anatomie
Francisc Grigorescu Sido
33,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AnatomieCarti recomandate din categoria Anatomie