Ati spus cumva totalitarism?

Ati spus cumva totalitarism? - Slavoj Zizek
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAti spus cumva totalitarism?
  • Autor: Slavoj Zizek
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Constelatii
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 973-669-093-8
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Ati spus cumva totalitarism? - Slavoj Zizek" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
"Ideile sunt pentru obiecte ceea ce sunt constelatiile pentru stele."
Walter BENJAMIN

Ati spus cumva totalitarism? repune in discutie unele concepte dominante in lumea academica actuala, autointitulata radicala, dar patrunsa, in realitate, de reguli si restrictii nescrise. Pornind de la premisa ca liberal-democratia se foloseste de notiunea ideologica de totalitarism pentru a-si mentine hegemonia, Slavoj ?i?ek atrage atentia asupra faptului ca, in prezent, amenintarea totalitara sprijina un fel de interdictie nescrisa de a gandi, menita a descuraja orice angajament radical consistent.
Intr-un ritm accelerat, fara a diminua continutul analizei, ?i?ek imbina teoria inalta cu aspecte ale culturii populare, trecand de la Schelling la Forest Gump, pentru a descoperi semnificatii si simbolisme ce pun in lumina procese ideologice si psihologice fundamentale, aplicand abil paradoxul si ironia, sub care ascunde analize percutante la adresa Holocaustului, stalinismului sau studiilor culturale. Astfel, ne propune urmarirea unei miscari dialectice intre diversele sensuri concrete ale unei notiuni universale, lansandu-ne o provocare: aceea de a rezista seductiei retoricii simpliste si a cauta noi modalitati de angajare colectiva.

Slavoj ?i?ek s-a nascut in 1949 la Ljubljana. Este profesor de sociologie si cercetator la Institutul de Sociologie si Filozofie din cadrul Universitatii Ljubljana din 1979. A tinut cursuri la universitati din lumea intreaga, printre care Universite Paris-VIII (1982-1983 si 1985-1986), University of Minnesota (1992), Tulane University (1993), Columbia University (1995), Princeton University (1996), University of Michigan (1998). In ultimii cincisprezece ani a participat la peste 250 de conferinte si simpozioane in Australia, Belgia, Brazilia, Franta, Germania, Israel, Japonia, Marea Britanie, Romania, Spania, SUA etc. In prezent, colaboreaza cu Institutul de Studii Culturale din Essen, Germania.
Este, probabil, cel mai prolific si de succes post-lacanian, cu peste cincizeci de lucrari publicate in peste douasprezece limbi, majoritatea operelor sale avand un caracter moral si politic, nu doar pur teoretic. Dintre opere, amintim: On Belief (2001), The Fragile Absolute: Or, Why Is the Christian Legacy Worth Fighting For (2001), The Sublime Object of Ideology (1997) etc.

?Slavoj ?i?ek este unul dintre cei mai originali ganditori politici contemporani, ideile sale desfid conformismele de orice fel si chiar cand ma aflu in dezacord cu el, ori mai ales atunci, ma bucur sa dau de intuitii mereu diferite si proaspete.?
VLADIMIR TISMaNEANU


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ati spus cumva totalitarism?
Cartea Ati spus cumva totalitarism? in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ati spus cumva totalitarism? - Slavoj Zizek" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Democratia in vremuri intunecate - Jeffrey C. Isaac Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Jeffrey C. Isaac
10,93 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica