Atelierul istoriei

Atelierul istoriei - Francois Furet
Pret: 14,53 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAtelierul istoriei
 • Autor: Francois Furet
 • Editura: Corint
 • Colectia:
 • Categoria: Istorie
 • ISBN: 973-653-305-0
 • An aparitie: 2002
 • Numar de pagini: 352
 • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Atelierul istoriei - Francois Furet" de pe libraria ishop la pretul de 14,53 lei
Descriere carte:
Atelierul istoriei este o culegere de studii cu tematica diferita, care reflecta preocuparile variate ale lui Francois Furet, de la problematica teoretica cu privire la istoriografie la realitatile lumii contemporane, de care istoricul se dovedeste a nu fi strain.

Sub titlul Istoria astazi, autorul discuta locul structuralismului in gandirea franceza contemporana, principiile metodei cantitative si aplicarea ei la studiul istoriei, raportul dintre istoria-naratiune si istoria-idee, extinderea orizontului istoriografic prin intrepatrunderea dintre sfera istoriei si cea a etnologiei. Un alt grup de studii, intitulat Istoria in cultura clasica, e consacrat evolutiei istoriografiei europene in tranzitia de la Renastere la Epoca luminilor.

In grupajul de studii intitulat America si ideea democratica, autorul incearca sa patrunda realitatile lumii nordamericane actuale, indeosebi evolutia contemporana a ideii de egalitate. Ultimul grup de studii, In jurul istoriei evreiesti contemporane, incearca sa descifreze cateva aspecte ale unei istorii deosebit de complexe, intre care nu cel mai putin insemnat este crearea statului Israel, produs al imbinarii unei idei religioase ancestrale cu un act de voluntarism contemporan.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Atelierul istoriei
Cartea Atelierul istoriei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Atelierul istoriei - Francois Furet" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Carol cel Mare - Renee Mussot-Goulard Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Renee Mussot-Goulard
10,36 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie