Asteptand ceasul de apoi

Asteptand ceasul de apoi - Dinu Pillat
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAsteptand ceasul de apoi
  • Autor: Dinu Pillat
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria de autor Dinu Pillat
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-973-50-2696-7
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 313
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Asteptand ceasul de apoi - Dinu Pillat" de pe libraria ishop la pretul de 31,50 lei
Descriere carte:
Cartea cu cea mai tulburatoare biografie din istoria romanului romanesc a ramas inedita timp de 50 de ani. Si-a asteptat "ceasul de apoi". "Confiscat de Securitate in 1959 si devenit corp delict in procesul lotului Noica, romanul Asteptand ceasul de apoi parea definitiv pierdut. Dupa o jumatate de secol, in 2010, dactilograma a fost descoperita in Fondul Bibliotecii CNSAS din sediul Arhivelor de la Popesti-Leordeni. ?Speram sa se schimbe regimul si sa-l pot publica?, ar fi spus Dinu Pillat despre roman la interogatoriul din 24 februarie 1960. ?M-am inspirat din psihoza mistica a miscarii legionare, nu l-am scris cu intentie subversiva.? Mai mult, cititorii vor vedea ca, prin atitudinea critica a autorului fata de aceasta miscare, cartea pentru care a fost invinuit este dovada insasi a nevinovatiei sale.
De ce ?asteptand ceasul de apoi?? Pentru ca lumea prezentului este atat de corupta, incat, inaintea Apocalipsei, cand timpul cazut al Istoriei va ajunge la sfarsitul lui, trebuie facut un ultim efort de redresare morala a acestei lumi. ?Vestitorii?, anuntand sfarsitul timpului, parusia ca revenire a Domnului, pregatesc totodata judecata finala prin supresiunea A?timpului lui MiticaA?. Lucrul scandalos, ?greseala de neiertat?, cum spune Cioran, nu este ca ei A?concep un viitor pentru o tara ce nu avea nici unulA?, ci ca imagineaza mantuiri colective. Ca amesteca istoria cu mistica si judecata morala si religioasa cu crima. Drumul catre paradis nu poate trece prin infernul sangelui varsat. Lumea de ?aici? si cea a Imparatiei Cerului nu pot trai decat in disjunctie.
Daca vrem cu orice pret sa urcam spre ?ideologia? autorului, as intelege cartea lui Dinu Pillat ca A?ceartaA? a acestuia cu miscarea celor care voisera sa amestece crima in problema mantuirii." ( Gabriel Liiceanu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Asteptand ceasul de apoi
Cartea Asteptand ceasul de apoi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Asteptand ceasul de apoi - Dinu Pillat" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intoarcerea din rai - Mircea Eliade Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Eliade
26,10 lei
Opere. Volumul I - Ion Luca Caragiale Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ion Luca Caragiale
64,72 lei
ELEGIILE DE LA DORWEILER - DORIAN, Gellu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
DORIAN, Gellu
12,35 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana