Aspecte ale evolutiei limbii romane

Aspecte ale evolutiei limbii romane - Gutu Romalo Valeria
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAspecte ale evolutiei limbii romane
Comanda acum "Aspecte ale evolutiei limbii romane - Gutu Romalo Valeria" de pe libraria ishop la pretul de 14,31 lei
Descriere carte:
Volumul grupeaza studii si articole care apartin, prin modul de abordare, domeniului cercetarii istorice a limbii. Prezenta persepectivei evolutiei limbii - urmarita retoactiv, de-a lungul unor etape mai lungi sau mai restranse, sau revelata in dinamica limbii actuale, ca veriga intre trecut si viitor - reprezinta criteriul selectiei textelor cuprinse in volum. Prima sectiune, Evolutia limbii, cuprinde studiile cu un accentuat caracter teoretic, care aduc in discutie conceptele fundamentale (sincronie/diacronie, sistemul lingvistic si dinamica lui) sau aspecte ale modului de configurare a limbii romane ca 'sistem de variante'. Sectiunea Gramatica trateaza aspecte ale morfologiei limbii. O abordare strict istorica au cercetarile care isi propun descrierea evolutiei fenomenelor lingvistice intr-o anumita etapa a istoriei limbii romane. Cea de a treia sectiune, Limba si societate, grupeaza cateva studii care pun in prim-plan implicarea societatii in dinamica limbii, oprindu-se asupra unor fenomene privind, in cele mai multe cazuri, limba actuala. Valeria Gutu Romalo este profesor universitar la Universitatea din Bucuresti, specialista in lingvistica romaneasca.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Aspecte ale evolutiei limbii romane
Cartea Aspecte ale evolutiei limbii romane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Aspecte ale evolutiei limbii romane - Gutu Romalo Valeria" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Limba si literatura romana pentru examene si performanta. Aplicatii lingvistice si stilistice pentru gimnaziu - Camelia Gavrila, Mihaela Dobos Urmatoarea carte recomandata din categoria Limba romana
Camelia Gavrila, Mihaela Dobos
18,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Limba romanaCarti recomandate din categoria Limba romana