Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari

Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari - Moshe Idel
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAscensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari
  • Autor: Moshe Idel
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Ioan Petru Culianu
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-46-0874-4
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 408
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari - Moshe Idel" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari are la baza cinci prelegeri tinute de Moshe Idel la Universitatea Central-Europeana din Budapesta, in toamna anului 2004, in cadrul seriei "Culianu Lectures on Religion". Tematica religioasa legata de psychanodia - inaltarea sufletului la cer - si de extaz este centrala in opera lui Ioan Petru Culianu; pe de alta parte, motivul axis mundi este unul marcant in teoriile lui Mircea Eliade. De la aceste constatari porneste cercetarea lui Moshe Idel, pentru investigarea comparativa a acestor topoi in mistica evreiasca si in societatile rurale arhaice.

"Prelegerile pe care le-am tinut au reprezentat pentru mine un omagiu adus memoriei unui bun prieten si cuiva care a visat sa studieze Cabala. Imi imaginez ca ar fi scris el insusi despre aceste teme, daca teroarea istoriei si rautatea omeneasca nu l-ar fi fortat sa urmeze o alta directie de cercetare si o alta directie geografica. Am incercat sa gindesc in concordanta cu categoriile gindirii sale si sa aduc in centrul atentiei potentialele contributii ale distinctiilor operate de el pentru o mai buna intelegere a unor aspecte ale misticii iudaice." (Moshe Idel)         

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari
Cartea Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ascensiuni la cer in mistica evreiasca. Stilpi, linii, scari - Moshe Idel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata lui Iisus - Francois Mauriac Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Francois Mauriac
10,36 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie