Asalt Asupra Economiei Romaniei

Asalt Asupra Economiei Romaniei - Florian Banu
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAsalt Asupra Economiei Romaniei
Comanda acum "Asalt Asupra Economiei Romaniei - Florian Banu" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
de la Solagra la SOVROM

Putine din studiile aparute dupa 1989 consacrate armistitiului din 12 septembrie 1944 ii analizeaza atent intregul continut, cele mai multe staruind asupra clauzelor de natura economica sau politica in temeiul carora sovieticii si-au impus dominatia globala asupra Romaniei. Se insista, in mod special, cu exemple extrase din arhive, pe jafurile comise de catre rusi la adapostul stipulatiilor unor articole ale conventiei, adesea incercandu-se a se calcula si valoarea bunurilor insusite pe cai samavolnice de catre organele sovietice investite cu sarcina aplicarii acestui act ori de catre trupele rusesti stationate atunci pe teritoriul Romaniei. Cifrele oferite difera de la un autor la altul, fara a se putea spune ca vreuna dintre ele ar avea o valoare reala, atata timp cat multe jafuri savarsite de unii dintre reprezentantii Comisiei Aliate (Sovietice) de Control si mai cu seama de catre soldatii armatei rosii cantonate in diferite localitati ale tarii nu au fost nici macar reclamate de catre cei pagubiti.

In lipsa unor studii documentare consacrate regimului bunurilor Germaniei si Ungariei si a supusilor lor de pe teritoriul Romaniei, autorul s-a vazut nevoit sa-si concentreze atentia asupra mai multor fonduri documentare pastrate la Arhiva Istorica Centrala din Bucuresti si la Arhivele Ministerului Afacerilor Externe, care i-au asigurat cele mai multe si mai valoroase informatii. Concomitent, autorul a facut apel la periodicele vremii, la colectiile de documente tiparite, la volumele de memorii scrise de contemporanii perioadei, atat a celor aflati in tabara puterii, cat si a celor care se aflau in opozitie, precum si la studiile si articolele aparute in tara ori in strainatate referitoare la evenimentele istorice de dupa 23 august 1944.

Aceasta lucrare reprezinta o deplina reusita de tratare globala a unei teme de istorie economica a Romaniei din perioada de inceput a regimului comunist.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Asalt Asupra Economiei Romaniei
Cartea Asalt Asupra Economiei Romaniei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Asalt Asupra Economiei Romaniei - Florian Banu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Arhivele Securitatii Vol. 2 - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Servicii secrete
Paul Stewart, Chriss Riddell
40,50 lei
Spionaj - Ernest Volkman Urmatoarea carte recomandata din categoria Servicii secrete
Ernest Volkman
24,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Servicii secreteCarti recomandate din categoria Servicii secrete