Arta de a respinge un roman

Arta de a respinge un roman - Camilien Roy
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roArta de a respinge un roman
  • Autor: Camilien Roy
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Rasul lumii
  • Categoria: Satira si Umor
  • ISBN: 978-973-50-2418-5
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 176
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Arta de a respinge un roman - Camilien Roy" de pe libraria ishop la pretul de 18,90 lei
Descriere carte:
Adlai Stevenson a spus candva ca editorul e persoana care cerne graul de neghina si pastreaza neghina. Camilien Roy duce mai departe persiflarea si-l arata pe editor in tot ce are mai antipatic. Daca tot nu stie sa franga inimi, editorul se pricepe ca nimeni altul la distrus aspiratii. Scufundator de sperante, torpilor de iluzii, distrugator cu raza mare de actiune, acest personaj napadit de manuscrise si-a fabricat cu timpul un repertoriu variat al refuzurilor. In cartea aceasta gasiti nouazeci si noua de forme de-a spune "nu" unor oameni care asteapta cu sufletul in palma un "da". Respingerea unei propuneri de publicare poate imbraca forme nastrusnice, de la delirul incontinent la pomposenia dizgratioasa, de la sictireala scurta la criza de isterie si de la regretul mamos la replierea strategica. Inca nu stim daca respingerea unui roman e cu adevarat o arta. Aflam insa, de la Camilien Roy, ca anticamera editoriala nu e deloc un spatiu ocrotit de surasul heruvimilor.

Camilien Roy (n. 1963, Bathurst, New Brunswick) este un scriitor canadian care impresioneaza prin talent si discretie. Nu cauta cu inversunare succesul, refuza rasfatul mediatic si isi gaseste timp si pentru alte lucruri, in afara cartilor pe care le scrie. Roy studiaza psihologia la Universitatea din Monckton si sustine un masterat pe tema orientarii profesionale la Universitatea din Laval. In prezent, traieste la Robertville, unde desfasoara activitati de consiliere profesionala. Face parte din galeria asa-numitilor scriitori acadieni, alaturi de Ronald Despres si Raymond LeBlanc. Pentru La premiere pluie ( Prima ploaie ), romanul lui de debut, aparut in 1999, Camilien Roy primeste Premiul Antonin Maillet Acadie-Vie si Premiul France-Acadie. Al doilea roman, La Fille du photographe ( Fiica fotografului ), publicat in 2005, ii aduce o nominalizare la Gala Premiilor Eloize. In traditia Exercitiilor de stil ale lui Raymond Queneau, Camilien Roy publica in 2007 L'Art de refuser un roman ( Arta de a respinge un roman ), o colectie de nouazeci si noua de scrisori care impresioneaza prin verva parodica si umor.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Arta de a respinge un roman
Cartea Arta de a respinge un roman in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Arta de a respinge un roman - Camilien Roy" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Douazeci si ceva - Hollingshead Iain Urmatoarea carte recomandata din categoria Satira si Umor
Hollingshead Iain
19,80 lei
Montecassino - Sven Hassel Urmatoarea carte recomandata din categoria Satira si Umor
Sven Hassel
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Satira si UmorCarti recomandate din categoria Satira si Umor