Arta de a avea intotdeauna dreptate

Arta de a avea intotdeauna dreptate - Arthur Schopenhauer
Pret: 23,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roArta de a avea intotdeauna dreptate
  • Autor: Arthur Schopenhauer
  • Editura: Art
  • Colectia:
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-124-503-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 112
  • Format carte: paperback, 165x220
Comanda acum "Arta de a avea intotdeauna dreptate - Arthur Schopenhauer" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:

O exemplara scriere filozofica despre arta de a purta dispute din care sa iesim intotdeauna invingatori. Un manual de retorica indispensabil, plin de echivoc, umor si ironie.

Stratagema I
Opinia adversarului trebuie extinsa peste limitele ei naturale, ea trebuie interpretata cat se poate de general, intr-un sens cat mai larg, ba chiar exagerata; opinia proprie trebuie luata, in schimb, in sensul cel mai precis, restrangand-o la limite cat se poate de stramte: caci cu cat mai generala este o opinie, cu atat mai atacabila este ea.

Stratagema a VIII-a
Adversarul trebuie infuriat: caci astfel el nu mai este capabil sa judece corect si sa profite de ascendentul pe care-l are, eventual, asupra noastra. Il putem infuria fiind pur si simplu impertinenti, sacaindu-l si fiind in chip vadit nedrepti cu el.

Stratagema a XIV-a
O stratagema impertinenta este sa proclamam teza noastra ca fiind demonstrata - vazand ca suita de intrebari puse adversarului a atras raspunsuri defavorabile tezei -, in ciuda oricarei evidente, si sa triumfam pur si simplu. Daca adversarul este timid sau prostanac, iar noi insine nu ducem lipsa de neobrazare si, in plus, avem si o voce rasunatoare, atunci sansele de izbanda sunt mari.

Stratagema XXI
In cazul in care adversarul recurge la un argument superficial sau sofistic, pe care-l sesizam de indata, putem, desigur, sa-l contracaram aratand penibilul si superficialitatea argumentului; dar mai bine este sa raspundem printr-un contraargument la fel de superficial si sofistic, pentru a-l putea pune in incurcatura. Caci nu adevarul e important, ci cine castiga.

 Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Arta de a avea intotdeauna dreptate
Cartea Arta de a avea intotdeauna dreptate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Arta de a avea intotdeauna dreptate - Arthur Schopenhauer" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Onirismul estetic < Antologie de texte teoretice, interpretari critice si prefata de Marian Victor Buciu > - Leonid Dimov, Dumitru Tepeneag Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Leonid Dimov, Dumitru Tepeneag
33,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie