Apocalipsa memoriilor. Vol. II

Apocalipsa memoriilor. Vol. II - Peter Nadas
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roApocalipsa memoriilor. Vol. II
Comanda acum "Apocalipsa memoriilor. Vol. II - Peter Nadas" de pe libraria ishop la pretul de 25,65 lei
Descriere carte:
Apocalipsa memoriilor contopeste trei memorii; primele sunt cele ale unui tanar scriitor maghiar din anii 70, care locuieste pentru o vreme in Berlinul de Est, unde traieste intr-un complicat triunghi amoros cu o mare actrita si cu un tanar poet german, in paralel derulandu-se si firul a inca doua straturi de memorii, unul dintre ele apartinand eroului principal al romanului in roman - scriitorul german Thomas Thoenissen -, in cartea la care trudeste scriitorul maghiar in pauzele aventurii berlineze, cel de-al doilea apartinand tanarului scriitor din roman, ce descrie perioada copilariei petrecute in Ungaria stalinista, si caruia i se da cuvantul doar cand ceilalti doi trebuie sa-si intrerupa aducerile-aminte. Materialul narativ extrem de bogat este exprimat mai ales prin ceea ce s-ar putea numi poetica trupului: toate intamplarile sunt dezvaluite in cate o atingere a trupurilor, incepand de la cea mai mica tresarire a mainilor pana la contopirea trupurilor de acelasi sex. Apocalipsa memoriilor este o carte erotica, relevand toate enigmele atingerilor umane, ale relatiilor de toate genurile; la fel ca marile romane ale secolului trecut, ofera o lectura acaparatoare, fascinanta. Dar viziunea este a prezentului. De fapt, scriind povestea eroilor sai, torturata de istoria grotesc de cruda si de viata lor interioara, Peter Ndas scrie enciclopedia sentimentalo-erotica a seco-lului XX. Este unul dintre cele mai mari romane, de o etica exemplara, ale ultimelor decenii.

Este cel mai mare roman al contemporaneitatii, una dintre marile carti ale secolului. - Susan Sontag

Partile care mai de care ale Europei sunt in alte si alte faze ale tradarii trinitatii: libertate-egalitate-fraternitate, paranteza deschisa: sau moarte, paranteza inchisa. Altul e ritmul. Marele scriitor al acestui ritm este Peter Ndas. - Peter Esterhzy

O carte care te absoarbe iremediabil si pe care nu te mai saturi sa o citesti. - Carmen Musat

Peter Ndas (n.1942, Budapesta) este nu doar unul dintre marii scriitori de azi ai Ungariei, ci si unul dintre cei mai mari scriitori ai Europei. Autor a peste douazeci de volume (romane, nuvele, povestiri, eseuri, piese de teatru), traduse in toate limbile de circulatie internationala, Ndas este o voce autorizata, lucida si ferma in viata civica a Ungariei, fiind respectat pentru argu-mentatia europenismului sau autentic chiar si de catre cei de alta parere. In vara anului 1968, cand trupele Pactului de la Varsovia au invadat Cehoslo-vacia, Peter Ndas a reusit sa obtina concedierea din presa si s-a stabilit intr-un sat de pe malul Dunarii, pentru a se dedica in totalitate scrisului. In anul 1973 a inceput sa scrie romanul Apocalipsa memoriilor, intrerupand lucrul doar de trei ori, pentru scurt timp, de-a lungul celor unsprezece ani cat a durat scrierea romanului, pentru trei piese de teatru. Cartea a aparut in anul 1986 si, indata dupa aparitia editiei in limba maghiara, Neue Zricher Zeitung a scris cu entuziasm: Acest roman este o adevarata piatra de hotar in literatura maghiara si, probabil, in proza europeana. In 1992, statul maghiar i-a acordat cea mai inalta recunoastere nationala in domeniul literaturii si artelor, Premiul Kossuth, iar in 2007, Ordinul de Merit al Republicii Ungare; recunoasterea internationala s-a concretizat in numeroase premii, precum: Leipziger Buchpreis zur Europischen Verstndigung, Prix du Meilleur Livre tranger, Premiul Vilenica, Premiul Kafka s.a.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Apocalipsa memoriilor. Vol. II
Cartea Apocalipsa memoriilor. Vol. II in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Apocalipsa memoriilor. Vol. II - Peter Nadas" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lenin. O noua biografie - Dmitri Volkogonov Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Dmitri Volkogonov
20,90 lei
Gabriel Garcia Marquez. O viata - Gerald Martin Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Gerald Martin
61,66 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica