Apelul

Apelul - Andreea Ciuca
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roApelul
  • Autor: Andreea Ciuca
  • Editura: Universul Juridic
  • Colectia: Biblioteca de drept privat (monografii si teze de doctorat)
  • Categoria: Drept civil
  • ISBN: 978-973-127-002-9
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 584
  • Format carte: 14,5 x 20
Comanda acum "Apelul - Andreea Ciuca" de pe libraria ishop la pretul de 45,00 lei
Descriere carte:

Apelul, scria prestigiosul autor francez Lo?c Cadiet, este calea imperiala in familia cailor de atac, simbol al dublului grad de jurisdictie.

Pornind de la aceasta nobila formulare, lucrarea incearca sa puncteze, deopotriva, dintr-o perspectiva istorica si dintr-una a dreptului comparat, locul si rolul pe care legiuitorul i le-a rezervat apelului, caracterele si valentele acestei cai de atac, posibila si reala finalitate a exercitarii ei.

Intr-un asemenea context, lucrarea isi propune sa prezinte, pe de o parte, pleiada de probleme pe care procedura apelului le-a ridicat si le ridica, iar, pe de alta parte, sa puncteze rezolvarea acestora - din diferite unghiuri de reflectie, insa, toate subsumate ideii de corecta aplicare a legii -, atat intr-o sfera doctrinara, cat si intr-alta jurisprudentiala.

Conexiunile contemporane intre diferitele sisteme de drept si, mai cu seama, impactul normelor europene ? dezvoltate prin jurisprudenta Curtilor create sa le aplice ? asupra celor autohtone, nu puteau ramane fara rezonanta in domeniul de manifestare a principiului dublului grad de jurisdictie si, prin urmare, in aria in care apelul fiinteaza. De aceea, ele se regasesc in lucrare, intr-o masura, credem, indestulatoare.

In fine, imbinarea constanta a aspectelor doctrinare cu acelea jurisprudentiale - inclusiv cele continute in deciziile instantei constitutionale - (problemele de practica judiciara fiind, poate, puse si dezvoltate mai mult decat de obicei, insa, fara a diminua rolul si importanta celor teoretice) ne ingaduie sa speram ca lucrarea va putea oferi unele opinii, trimiteri si solutii folositoare magistratilor in opera lor de impartiala si independenta judecata.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Apelul
Cartea Apelul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Apelul - Andreea Ciuca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Elemente de drept civil - Petrica Trusca, Andrada Trusca Trandafir Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Petrica Trusca, Andrada Trusca Trandafir
32,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept civilCarti recomandate din categoria Drept civil