Antologia dramatIS

Antologia dramatIS - Dan Lungu, Catalin Mihuleac ,	Lucian Dan Teodorovici
Pret: 18,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAntologia dramatIS
Comanda acum "Antologia dramatIS - Dan Lungu, Catalin Mihuleac ,	Lucian Dan Teodorovici" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Premiul "Laurentiu Ulici" pentru antologie literara, oferit in cadrul Tirgului de carte "Librex" 2009

Selectia textelor si prefata de Oltita Cintec

Coordonata de Oltita Cintec, Antologia dramatIS   contine trei  piese de teatru: Nunta la parter de Dan Lungu, Viata si posteritatea unui beneficiar de funeralii judetene de Catalin Mihuleac si Elefanti roz. Elefanti galbeni. Si oameni. de Lucian Dan Teodorovici.

?Stiinta compozitiei, personaje portretizate in acord cu misiunea lor dramatica, replica bine articulata, alternarea monologului cu dialogurile, priceperea autorului de a traduce situatii sociale si istorice in contexte scenice, comicul absurd sint calitati incontestabile ale stilului lui Dan Lungu. E un joc de-a ?risu-plinsu", in care gustul amar e indulcit de un zimbet care te indeamna la o meditatie rapida: ?Cum a fost posibil?".
Nunta la parter e un crochiu convingator al totalitarismului in starea lui cea mai pura: cazarma.

Personajele din Elefanti roz. Elefanti galbeni. Si oameni. exista pur si simplu. Nu au o istorie, nu evolueaza, aportul lor dramatic constind in potentarea teatralitatii. Personajele nu schimba realitatea, nu o afecteaza, doar o traiesc, rostul lor teatral fiind sa relationeze. Relationarea aceasta genereaza contextele dramatice. Lucian Dan Teodorovici se joaca cu eroii pe care i-a creat si cu situatiile in care i-a plasat: aparent e asa, dar poate fi, la fel de bine si asa, si, de ce nu?, si altfel.

Tonul lui Mihuleac este acid, disectia pe care o opereaza dramaturgic societatii romanesti e realizata cu o taietura ferma, nemiloasa. Replica din Viata si posteritatea unui beneficiar de funeralii judetene e sprintara, inviorata de un umor cinic, vitriolant. Lucrarea lui Catalin Mihuleac e o forma de teatru scurt care mizeaza pe impactul situatiilor dramatice, al dialogurilor desprinse din viata, decupate direct din realitate. Dintr-o realitate foarte generoasa in subiecte iesite din comun, carora fantezia autorului le da o alcatuire teatrala.

Sint tineri si talentati. S-au lansat deja ca prozatori. Dar au demonstrat ca pot scrie la fel de bine si pentru scena. Nu-i stia, in aceasta postura creatoare, mai nimeni. Se stiau mai ales ei intre ei. dramatIS si-a propus sa-i arate si altora. Sa le sporeasca vizibilitatea. Textele lor au mai facut un pas catre desprinderea din pagina de literatura. (Oltita Cintec)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Antologia dramatIS
Cartea Antologia dramatIS in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Antologia dramatIS - Dan Lungu, Catalin Mihuleac , Lucian Dan Teodorovici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Henric al VI-lea - William Shakespeare Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
William Shakespeare
57,00 lei
Mesterul Manole. Teatru - Blaga Lucian Urmatoarea carte recomandata din categoria Teatru
Blaga Lucian
16,15 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
TeatruCarti recomandate din categoria Teatru