Anorexia, o stranie violenta

Anorexia, o stranie violenta - Vladimir Marinov
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAnorexia, o stranie violenta
  • Autor: Vladimir Marinov
  • Editura: Trei
  • Colectia: Psihologie-Psihoterapie
  • Categoria: Psihoterapie
  • ISBN: 978-973-707-537-6
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 272
  • Format carte:
Comanda acum "Anorexia, o stranie violenta - Vladimir Marinov" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Anorexia nervoasa si bulimia reprezinta in acest moment patologii extrem de grave si nu mai putin enigmatice. Cea mai afectata este populatia de sex feminin, iar numarul cazurilor a crescut constant si considerabil incepand cu a doua jumatate a secolului 20.

Cartea este rodul a cincisprezece ani de activitate desfasurata deopotriva in institutii psihiatrice si in practica privata. Pacientele care au stat la baza acestui studiu (mai mult de o suta de femei, cu varste intre 18 si 50 de ani) au fost urmarite fie in terapii scurte, pe perioada spitalizarii, fie in analize de lunga durata realizate in clinici de psihoterapie sau in practica privata.

Pe parcursul cartii, sunt prezentate in esenta trei studii de caz cu paciente adulte, abordarea sprijinindu-se insa pe intreaga experienta psihoterapeutica a autorului. Sunt analizate, printre altele, raportul anorexiei cu problematica vampirismului ocular, cu figura dublului, cu imaginea unui "corp pentru cinci" si cu membrii familiei. De asemenea, mecanismele de aparare nespecifice si strategiile defensive specifice sunt puse in evidenta, subliniindu-se locul alimentului in structura psihica a pacientelor, sexualitatea si agresivitatea lor, violenta specifica, precum si limbajul lor verbal si corporal. Intregul ansamblu al metapsihologiei freudiene este evidentiat astfel prin intermediul acestei patologii.

Vladimir Marinov este profesor de psihopatologie la Universitatea Paris XIII si membru al Asociatiei Psihanalitice Franceze. Este autorul studiului Figuri ale crimei la Dostoievski si coautor al lucrarii colective Anorexie, adictii si fragilitati narcisice, aparute la Editura Trei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Anorexia, o stranie violenta
Cartea Anorexia, o stranie violenta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Anorexia, o stranie violenta - Vladimir Marinov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Psihoterapie - Victor Duta Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
Victor Duta
6,56 lei
Depresia  - Henri Loo, Pierre Loo Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
Henri Loo, Pierre Loo
9,88 lei
Clientul care m-a schimbat - Jeffrey A. Kottler, Jon Carlson Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
Jeffrey A. Kottler, Jon Carlson
37,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihoterapieCarti recomandate din categoria Psihoterapie