Anii de ucenicie ai lui August Prostul

Anii de ucenicie ai lui August Prostul - Norman Manea
Pret: 28,02 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAnii de ucenicie ai lui August Prostul
  • Autor: Norman Manea
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Seria de Autor Norman Manea
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-973-46-1829-3
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 208
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Anii de ucenicie ai lui August Prostul - Norman Manea" de pe libraria ishop la pretul de 28,02 lei
Descriere carte:
Norman Manea este autorul romanului Intoarcerea huliganului ? Premiul Medicis Etranger, 2006.  

?Veritabil roman al formatiei artistului, o explicatie din interior, insotita de o convingatoare sustinere, de o declarata apologie a conditiei de scriitor. Analiza a actului creator si a celui de receptare, a devenirii artistice si intelectuale, a formarii scriitorului intr-o epoca data si nu numai in ea, marturisire asupra creatiei, a chinului si a bucuriei de a scrie pentru a fi si pentru a supravietui, Anii de ucenicie este si un roman politico-etic, unul din cele mai bune care s-au scris la noi in ultima vreme, o extraordinara reconstituire a unei epoci de avint si dezordine, de ameteala, patetism si ridicol, o reconstituire care, apelind la masive montaje de presa si la o superioara regie a punerii in pagina, izbuteste sa fie, ca putine altele, deplin verosimila si obiectiva, deplin credibila si creditabila... Bresa aceasta nu se face numai prin problematica atacata cu gravitate, dar si printr-o mare deschidere de perspectiva, neobisnuita ?dar atit de necesara ? in romanul politic, spre grotesc, bufonerie si bizarerie, spre un impresionant, extrem de original fantastic al enormitatii.? (Lucian Raicu)  

?Cum recunoaste, direct, Norman Manea, ?cartile mele mi-au adus necazurile, asa ca a trebuit sa port o batalie cu ele?. Sa ma lupt ?cu ele?, nu sa ?lupt contra lor? ? nici urma din dorinta de a aparea eroic, nici un fel de sfidatoare imbatare de sine. In schimb, modestia fireasca, pe care o arata mereu... Probabil ca retinerea civilizata, modulata de inteligenta unui realist ironic era chiar atributul care il mentinea viu, in ciuda oricitor privatiuni? Nu batalia unui erou, ci a celui vulnerabil, lupta celui slab si ne-eroic pentru a se sustine, indirjit, impotriva tuturor handicapurilor, pentru a rezista degradarii, pentru a rezista contra a ceea ce Norman Manea numeste ?deraierea omenescului insusi? ? nici o stradanie morala nu este in acest sens mai uimitoare.? (Philip Roth)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Anii de ucenicie ai lui August Prostul
Cartea Anii de ucenicie ai lui August Prostul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Anii de ucenicie ai lui August Prostul - Norman Manea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Colonia risa-plinsa - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
***
9,49 lei
Baltagul - Mihail Sadoveanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihail Sadoveanu
9,31 lei
Iubita lui Esto - Constantin Severin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Constantin Severin
20,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana