Analiza tranzactionala in psihoterapie

Analiza tranzactionala in psihoterapie - Eric Berne
Pret: 42,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAnaliza tranzactionala in psihoterapie
  • Autor: Eric Berne
  • Editura: Trei
  • Colectia: Psihologie-Psihoterapie
  • Categoria: Psihoterapie
  • ISBN: 978-973-707-439-3
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 344
  • Format carte:
Comanda acum "Analiza tranzactionala in psihoterapie - Eric Berne" de pe libraria ishop la pretul de 42,75 lei
Descriere carte:
De autorul bestsellerului ?Ce spui dupa Buna ziua?"

Dintre abordarile psihoterapeutice, analiza tranzactionala se distinge prin profunzimea teoriei si gama variata a aplicatiilor sale, putand fi folosita in tratamentul tuturor tipurilor de tulburari psihice, incepand cu problemele de zi cu zi si pana la psihozele grave, in terapia individuala, de grup, a cuplului sau a familiei si fiind aplicata cu succes si in domeniul organizational, educational si in consiliere. Sistemul sau teoretic cuprinde o teorie a personalitatii bazata pe modelul starilor eului, o teorie a comunicarii care include analiza tranzactiilor, o teorie a dezvoltarii copilului bazata pe conceptul de scenariu de viata si o psihopatologie. Analiza tranzactionala in psihoterapie este prima carte a lui Berne in care apar principiile si conceptele de baza ale noii metode, radacinile psihanalitice ale analizei tranzactionale si referiri la viitoare dezvoltari teoretice si practice: studiul jocurilor psihologice. Pe langa expunerea teoretica a gandirii sale, Berne ilustreaza cum actioneaza practic analiza tranzactionala oferind numeroase exemplificari, desene, scheme, diagrame si studii de caz. Este o lucrare clasica in domeniul psihoterapiei, utila si accesibila atat psihoterapeutilor, cat si tuturor celor interesati de analiza tranzactionala.

Eric Berne (1910-1970), celebru psihiatru si psihoterapeut, este intemeietorul ?analizei tranzactionale". La inceputul carierei, Berne s-a pregatit pentru a deveni psihanalist, parcurgand doua transe de analiza personala cu Paul Federn si Eric Erikson. Dupa 1956 abandoneaza ortodoxia psihanalitica si creeaza o noua orientare psihoterapeutica - ?analiza tranzactionala".

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Analiza tranzactionala in psihoterapie
Cartea Analiza tranzactionala in psihoterapie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Analiza tranzactionala in psihoterapie - Eric Berne" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Stiluri nevrotice - David Shapiro Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
David Shapiro
33,25 lei
Stiintele comportamentului uman - Ovidiu Popa-Velea Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
Ovidiu Popa-Velea
65,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihoterapieCarti recomandate din categoria Psihoterapie