Amintirile lui George Enescu

Amintirile lui George Enescu - Bernard Gavoty
Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAmintirile lui George Enescu
Comanda acum "Amintirile lui George Enescu - Bernard Gavoty" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Amintirile lui George Enescu, consemnate de Bernard Gavoty, critic muzical si jurnalist de radio, in 1954, apar pentru prima data intr-o editie bilingva, jubiliara, in ?Anul international George Enescu? si in preajma festivalului cu acelasi nume. Uimitorul destin al celui mai mare compozitor roman si unul dintre cei mai importanti ai secolului XX, ne este infatisat intr-o suita de scurte capitole ordonate cronologic, asemenea cartilor de memorii redactate de instanta care spune ?eu: nasterea copilului unic, desi al optulea, intr-o familie de tarani instariti, plecarea la Viena, la numai sapte ani, apoi studiile la Paris, turneele, prieteniile ilustre, succesele. In fine, privirea retrospectiva asupra intregului parcurs, cu accente melancolice in special pe copilaria fericit insingurata, gratie fascinatiei muzicii, vagile similitudini, cu personajul-creatie suprema a viitorului compositor, Oedip, par toate doar un fundal menit sa ne dezvaluie treptat un om de o mare bogatie si consistenta interioara, de o minunata modestie si simplitate, cumintenie si devotament fata de muzica, si sa ne uimeasca prin lipsa celei mai mici urme din vanitatea, trufia, egolatria atat de frecvente, de altfel, la marii artisti.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Amintirile lui George Enescu
Cartea Amintirile lui George Enescu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Amintirile lui George Enescu - Bernard Gavoty" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
R?Estul si Vestul - Mircea Miclea, Mihaela Miroiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Mircea Miclea, Mihaela Miroiu
21,75 lei
Un roman la Paris - Dumitru Tepeneag Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Dumitru Tepeneag
32,77 lei
Ultimele zile ale lui Immanuel Kant - De Quincey Thomas Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
De Quincey Thomas
8,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica