Amintiri din trecutul negustoresc...

Amintiri din trecutul negustoresc... - Dimitrie Hagi Theodoraky
Pret: 17,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAmintiri din trecutul negustoresc...
Comanda acum "Amintiri din trecutul negustoresc... - Dimitrie Hagi Theodoraky" de pe libraria ishop la pretul de 17,60 lei
Descriere carte:
Drumul la Viena se facea de obicei in sase saptamani, prin Sibiu si pusta Ungariei poposind la hanuri, si-ti faceai de obicei testamentul caci nu stiai ce poate sa ti se intample, mai cu seama ca nu te ducei cu punga goala. Din capitala Austriei, ca sa ajungi la Lipsca, luai drumul de fier, aceste doua mari orase fiind primele care au avut legatura de cale ferata in Europa. Si daca in Austria se calatorea asa de greu, negustorimea din tara nevoita a-si vizita clientela din provincie, angaja cariolele de posta, cunoscute sub numele de olace cu roate neferecate, care cu timpul din rotunde deveneau patrate, si pentru a nu te pierde pe drum din cauza iutelii cu care surugii conduceau, mai cu seama cand stia ca de la client iese si un bun bacsis, aveau grija a pune un rand de maracini, care serveau de arcuri, pe deasupra o saltea si pe urma te lega de caruta; iar prin pocniturile din bici, instiinta pe cei insarcinati cu schimbarea cailor de cum este clientul: de era bun platitor; caii erau la minut schimbati si porneai cu aceasi iuteala inainte; dar de multe ori ajungeai la schimb numai in trei roate, una pierduta pe drum si de nu erai rasturnat se datora iutelei mersului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Amintiri din trecutul negustoresc...
Cartea Amintiri din trecutul negustoresc... in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Amintiri din trecutul negustoresc... - Dimitrie Hagi Theodoraky" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
CLUJUL MEU. Oameni si locuri - Petru Poanta Urmatoarea carte recomandata din categoria Calatorii
Petru Poanta
15,53 lei
Spovedania unui invins - Panait Istrati Urmatoarea carte recomandata din categoria Calatorii
Panait Istrati
12,35 lei
Prin Europa - set  (5 vol.) - Iosif Constantin Dragan Urmatoarea carte recomandata din categoria Calatorii
Iosif Constantin Dragan
239,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
CalatoriiCarti recomandate din categoria Calatorii