Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri

Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri - Ion Creanga
Pret: 13,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAmintiri din copilarie. Povesti. Povestiri
Comanda acum "Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri - Ion Creanga" de pe libraria ishop la pretul de 13,20 lei
Descriere carte:
Ceea ce uimeste si seduce cu precadere in Amintiri ... este puterea privirii de a calatori nestingherit, incoace si-ncolo, in acest univers launtric, fie evocand poznele lui Nica de parca ar fi vazute chiar cu ochii copilului de odinioara, fie alunecand, in treacat, peste melancoliile scriitorului adult.

 

Povestile lui Creanga sunt delectabile deopotriva pentru copii si pentru adulti. Insa numai cei din urma le pot gusta pe deplin savoarea. Creanga pare a nu-si fi batut capul sa inventeze povesti: avea destul material la indemana ca sa mai fie nevoie de asa ceva. Cat datoreaza el creatiei folclorice anonime si cat ii este aceasta tributara dupa publicarea povestilor si absorbtia - sau reintoarcerea - acestora in circuitul oralitatii e o chestiune ce poate interesa migaloase cercetari erudite. Farmecul povestilor lui Creanga nu sta in inventie - cel mult, aici si-a spus cuvantul selectia facuta de scriitor dintr-un inventar disponibil atat de bogat. Ceea ce atrage si cucereste, in primul rand, e ?punerea in scena? - nemaivorbind de darul rostirii plastice, suculente, atat de mult comentat si analizat.

 

LIVIU PAPADIMA


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri
Cartea Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Amintiri din copilarie. Povesti. Povestiri - Ion Creanga" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Valea alba - Gheorghe Asachi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Gheorghe Asachi
3,33 lei
Viata la tara. Tanase Scatiu. In razboi - Duiliu Zamfirescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Duiliu Zamfirescu
13,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana