Alte camere, alte glasuri de ieri

Alte camere, alte glasuri de ieri - Alex. Leo Serban
Pret: 23,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAlte camere, alte glasuri de ieri
  • Autor: Alex. Leo Serban
  • Editura: Pandora
  • Colectia:
  • Categoria: Poezie
  • ISBN: 978-973-1989-10-5
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 104
  • Format carte:
Comanda acum "Alte camere, alte glasuri de ieri - Alex. Leo Serban" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:

Va fi o mare surpriza: poeziile scrise de Alex. Leo Serban dau, intr-un fel, cheia alcatuirii lui sufletesti: incaperile si glasurile sale interioare erau inalt poetice.
O provincie sentimentala, ciclu scris la 25 de ani, are falduri mateine, rasfaturi desuete risipite dupa voie de o bagheta ludica. Tonul este in raspar si in opozitie cu toate vocile oficiale ale acelei vremi. Un an mai tarziu, Aprilie orb si, desigur, intunecat, da seama de cruzimea lumii, filtrata estetic: dupa ce viata te face bucatele, poezia te recompune din cioburi, intr-un vitraliu. Dar gustul de cenusa ramane. In alte camere, alte glasuri de ieri (1986) e o tesatura de voci lirice intinse pe panzele unor mari pictori. Ultimele doua parti, Gradini (2005) si Lispoeme (2010) sunt peisaje-stari, esente, ca viata dezbarata de coji inutile.
Poemele lui Alex. Leo Serban sunt atinse de gratie: ce-a incercat a reusit fara gres, fara efort. O carte minunata.
Ioana Parvulescu

Poezia, nu-i asa, trebuie sa fie rusinoasa si discreta, as spune ca o fata mare, daca nu ar fi considerata in acelasi timp demodata si neseducatoare. Poezia trebuie sa stea la locul ei, sa astepte sa-i vina rindul, poate in alt secol, in alte vremuri, cu alti oameni si alte obiceiuri. "Nu, nu se poate, inaltimea ta, ca e prea rufoasa! Nu se cuvine sa se arate in lume in halul in care e!...", ii spunea printului insusi tatal Cenusaresei. Iar continuarea era: "fata se aseza pe un scaunel, scoase din picior papucul de lemn ce tragea citeva ocale, si incalta condurul, care- veni ca turnat".
Cercul Poetilor Aparuti isi propune sa le ofere poeziei si poetilor condurul vizibilitatii, fara a-i deposeda de dragii lor saboti grei din lemn cu care se strecoara lent si obligatoriu discret prin meandrele contemporaneitatii. Alte camere, alte glasuri de ieri este mai mult decit un corp de texte, mai mult decit o tesatura de cuvinte. Aceasta carte este o decizie, iar deciziile cind se nasc sint prin definitie definitive. Oricine o va citi va intelege ca pentru Leo a fi poet nu ar fi putut fi niciodata o meserie, o carte de vizita, ci o permanenta, fie ea si ascunsa sau disimulata.
- Svetlana Carstean

Alex. Leo Serban (1959 2011), critic de film, jurnalist, traducator si artist vizual, a debutat in 1976 cu un poem in engleza publicat in revista americana Chicago Review. A colaborat cu numeroase reviste romanesti (Secolul 20, Secolul 21, Contrapunct, Romania literara, Luceafarul, Litere, arte, idei, Caiete critice, Euphorion, Vatra, Balkon Idea) si straine (Cover Magazine, SUA). A fost senior editor la revista Dilema Veche pina in toamna anului 2009. A fost asistent universitar la catedra de limbi si literaturi straine a Universitatii Bucuresti (1990-1991) si lector la catedra de comunicare audiovizuala a Academiei de Teatru si Film din Bucuresti (1998-2000).
A facut parte din numeroase jurii internationale in cadrul unor expozitii de arta si festivaluri de film. A publicat urmatoarele carti: Lars von Trier: filmele, femeile, fantomele (Idea Design&Print, 2004, in colaborare cu Mihai Chirilov si Stefan Balan), Dietetica lui Robinson (Curtea Veche, 2006), De ce vedem filme. Et in Arcadia cinema (Polirom, 2006), 4 decenii, 3 ani si 2 luni cu filmul romanesc (Polirom, 2009).



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Alte camere, alte glasuri de ieri
Cartea Alte camere, alte glasuri de ieri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Alte camere, alte glasuri de ieri - Alex. Leo Serban" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Luceafarul. Antume - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
9,41 lei
de-a viul - Teodor Duna Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Teodor Duna
18,95 lei
OASE DE SEPIE - MONTALE, Eugenio Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
MONTALE, Eugenio
20,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie