Alimente si Preparate Culinare Din <br />bucataria Romaneasca si Internationala

Alimente si Preparate Culinare Din  <br />bucataria Romaneasca si Internationala - Ana Maria Gal
Pret: 26,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAlimente si Preparate Culinare Din  <br />bucataria Romaneasca si Internationala
  • Autor: Ana Maria Gal
  • Editura: All
  • Colectia: In Afara Colectiei
  • Categoria: Alimentatie
  • ISBN: 973-724-075-0
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 768
  • Format carte:
Comanda acum "Alimente si Preparate Culinare Din  <br />bucataria Romaneasca si Internationala - Ana Maria Gal" de pe libraria ishop la pretul de 26,91 lei
Descriere carte:
Dictionarul explicativ cuprinde 1690 articole/cuvinte-cheie reprezentand denumirile uzuale si cele comerciale ale principalelor alimente folosite si comercializate in Romania (carne si produse de carne, peste, vanat, lapte si produse lactate, cereale si grupe de cereale, legume autohtone si de import, condimente si mirodenii, plante aromate, cafea si ceai, fructe autohtone si exotice), moduri de preparare ale alimentelor (?verbele bucatariei?), precum si preparate culinare (din bucataria romaneasca si internationala), oferind informatii interesante privind unele alimente sau preparate culinare mai putin sau deloc cunoscute la noi sau privitor la influentele altor bucatarii (regionale sau occidentale) asupra artei culinare romanesti, respectiv provenienta denumirilor unor preparate adesea considerate specific romanesti. Dictionarul explicativ este completat de un Glosar de cuvinte si expresii din limba engleza, germana, franceza si italiana, cuprinzand 6750 de indici, cu trimitere la cuvantul-cheie din limba romana, foarte util pentru traducerea in limba romana a termenilor/ denumirilor din oricare dintre cele 4 limbi. In cele 3 Anexe sunt prezentate sinoptic Elemente si piese de transare - Porcine, Bovine, Ovine, respectiv termenii de macelarie uzuali in cele 5 limbi. Scopul acestui dictionar este unul informativ, pentru a face cunoscuta bogatia lexicala a limbii romane in acest domeniu, iar pentru specialisti reprezinta un inventar aproape complet al terminologiei alimentare actuale atat din limba romana, cat si din celelalte limbi, in limitele unui dictionar explicativ, el putand fi utilizat ca un ghid orientativ pentru statuarea denumirilor oficiale si unitare de catre specialistii din domeniu, in vederea armonizarii denumirilor romanesti cu cele ale tarilor din UE, intrucat contine informatii de actualitate referitor la denumirile impuse de catre comisiile UE pentru celelalte limbi si prefigureaza modificarile ce se impun in denumirile romanesti, oferind si sugestii in acest sens.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Alimente si Preparate Culinare Din  <br />bucataria Romaneasca si Internationala
Cartea Alimente si Preparate Culinare Din  <br />bucataria Romaneasca si Internationala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Alimente si Preparate Culinare Din <br />bucataria Romaneasca si Internationala - Ana Maria Gal" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Alergii alimentare - prevenire, depistare, tratare - Patrick Holford, Dr. James Braly Urmatoarea carte recomandata din categoria Alimentatie
Patrick Holford, Dr. James Braly
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AlimentatieCarti recomandate din categoria Alimentatie