Alexandru Vaida Voievod - Putere si defaimare

Alexandru Vaida Voievod - Putere si defaimare - Liviu Maior
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAlexandru Vaida Voievod - Putere si defaimare
  • Autor: Liviu Maior
  • Editura: Rao
  • Colectia:
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 9786068251936
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 192
  • Format carte:
Comanda acum "Alexandru Vaida Voievod - Putere si defaimare - Liviu Maior" de pe libraria ishop la pretul de 33,24 lei
Descriere carte:
Volumul este o oferta catre istorici mai tineri de a nu abandona istoria politica si de a nu ceda "teritoriul" lor de activitate diletantilor. Personalitatea lui Alexandru Vaida Voevod merita o monografie bine documentata, care sa cumuleze cercetarile, sa valorifice un material documentar amplu.
Intentia noastra, prin publicarea acestui volum consacrat lui Alexandru Vaida Voevod, vine in prelungirea cartii tiparite in 1993 si nu este o reeditare a ei. Timpul scurs pana acum a dus la aparitia mai multor studii care au avut ca obiectiv analiza unor momente importante din viata sa politica pana dupa infaptuirea Romaniei Mari. Prima parte este dedicata acestei perioade, insotita de corespondenta sa cu Cancelaria Arhiducelui Franz Ferdinand, cu Aurel C. Popovici, etc. In aceasta prima parte mai este vorba de raspunsuri la scrisorile lui Vaida deja publicate de catre Keith Hitchins. Urmeaza un studiu consacrat demersului lui Aurel C. Popovici si Vaida in vremea Primului Razboi Mondial la Viena, Geneva si Berlin fara a trece peste conjugarea efortului lor cu Bucurestiul, ceea ce confera o dimensiune aparte a tot ceea ce au intreprins cei doi prieteni de-a lungul timpului. Punctul central il reprezinta schimbarile de optiuni in relatia cu Budapesta, bazate pe proiectul lui Popovici discutat in studiul respectiv.
Importanta este evolutia lui A.C. Popovici reflectata de ultimele sale scrisori si studii care ii preced moartea prematura la numai 54 de ani.  A doua parte o reprezinta dosarul sau, intocmit de Siguranta Statului
dupa 1945, la scurt timp de la instalarea guvernului Groza in Romania.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Alexandru Vaida Voievod - Putere si defaimare
Cartea Alexandru Vaida Voievod - Putere si defaimare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Alexandru Vaida Voievod - Putere si defaimare - Liviu Maior" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
In Inima Legiunii Straine. Senzationala Poveste A Celei Mai Dure Armate Din Lume - PARKER John, Trad. FINGU Oana Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
PARKER John, Trad. FINGU Oana
12,51 lei
Istorie moderna  - Arcturus Publishing Limited Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Arcturus Publishing Limited
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie