Aleksandr Soljenitin. Dincolo de ideologie

Aleksandr Soljenitin. Dincolo de ideologie - Daniel J. Mahoney
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAleksandr Soljenitin. Dincolo de ideologie
  • Autor: Daniel J. Mahoney
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Stiinte Politice. Opus
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 978-973-46-2124-8
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Aleksandr Soljenitin. Dincolo de ideologie - Daniel J. Mahoney" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Daca despre Soljenitin s-a putut spune ca, sub aspectul urmarilor pe care le-a avut asupra istoriei, este scriitorul dominant al secolului XX, Daniel J. Mahoney are in vedere in cartea sa tocmai latura de disidenta politica ce ar indreptati afirmatia de mai sus. Bineinteles, autorul nu pretinde ca Soljenitin ar fi un filosof politic in sensul strict al cuvintului, dar reuseste sa-i reconstituie, in diferite etape si din diferite lucrari (unele netraduse in limba rom?na, precum vastul proiect Roata rosie, dedicat caderii Rusiei imperiale si nasterii Uniunii Sovietice), viziunea asupra conditiei politice a omului. Sint interesante mai ales punerea in contextul epocii a acestei viziuni si comparatiile cu figuri politice si nu numai de prim-plan, inclusiv disidenti precum V?clav Havel.

"Prin aceasta carte concisa si densa, cititorul roman are sansa intilnirii cu o extraordinara figura a secolului XX: Aleksandr Soljenitin, ginditor politic. Analizind vasta opera literara a autorului rus, profesorul Daniel Mahoney ? el insusi reputat filosof american si stralucit discipol al lui Pierre Manent ? scoate la suprafata apologia pe care acesta o face societatii civile si libertatii moderate de responsabilitate. Martor al ororilor totalitare si victima a comunismului bolsevic, Soljenitin propune o luminoasa etica a reconcilierii prin cainta personala si curaj moral. Intr-un spatiu public dominat de ipocrizie si autovictimizare, modelul sau se impune demn si izbavitor. Confruntat cu minciuna si lasitatea veacului, Soljenitin nu oboseste sa rosteasca adevarul in iubire." (Mihail Neamtu)

"O lectie despre maretia umana, o lucrare esentiala pentru a intelege tirania moderna." (Pierre Manent)  

Din cuprins: Soljenitin si Cartea neagra a comunismului ? Soljenitin si Rusia postcomunista ? Soljenitin si idolatria progresului ? Discursul de la Liechtenstein: reconsiderarea liberalismului modern ? Cel mai mare rau: participarea la "minciuna" ? Implicatiile politice ale viziunii morale a lui Soljenitin ? Liberalism adevarat si liberalism fals: Stolipin si inamicii sai in August 1914 ? Fizionomia libertatii: apararea "tocquevilliana" a autoguvernarii locale

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Aleksandr Soljenitin. Dincolo de ideologie
Cartea Aleksandr Soljenitin. Dincolo de ideologie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Aleksandr Soljenitin. Dincolo de ideologie - Daniel J. Mahoney" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
NOILE HAINE ALE PROPAGANDEI - HENTEA, Calin Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
HENTEA, Calin
37,05 lei
Dezinformarea arma de razboi - Vladimir Volkoff Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Vladimir Volkoff
5,79 lei
Democratia in vremuri intunecate - Jeffrey C. Isaac Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Jeffrey C. Isaac
10,93 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica