Akropolis. Mareata Epopee A Atenei (r)

Akropolis. Mareata Epopee A Atenei (r) - MANFREDI Valerio Massimo, Trad. GADEI Radu
Pret: 22,41 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAkropolis. Mareata Epopee A Atenei (r)
Comanda acum "Akropolis. Mareata Epopee A Atenei (r) - MANFREDI Valerio Massimo, Trad. GADEI Radu " de pe libraria ishop la pretul de 22,41 lei
Descriere carte:
  Cum a luat nastere conceptul de democratie? De unde vine cuvantul “maraton”? De ce folosim expresiile “sabia lui Damocles” sau “firul Ariadnei”? Ne explica aceste lucruri Valerio Massimo Manfredi in Akropolis , o calatorie ideala prin Grecia antica, in cautarea unor locuri legendare. Intr-o fascinanta povestire care, pornind de la un mit, ne conduce pana la afirmarea treptata a Atenei ca putere hegemonica a Mediteranei, intalnim nume precum Zeus, Atena, Teseu, Dedal, Pericle, Socrate, Fidias... Zei si eroi, dar, mai ales, poeti, filosofi si condotieri, artizani ai unei epoci irepetabile de tragedie, splendoare si libertate. Ei sunt actorii principali ai fascinantului roman al Atenei care, prin batalii si capodopere de arta, prin filosofie si teatru, ne poarta catre descoperirea unei civilizatii ce constituie de mai bine de doua mii de ani un exemplu de referinta pentru intreaga lume occidentala.             Valerio Massimo Manfredi este profesor de arheologie clasica la Universitatea Luigi Bocconi din Milano si a intreprins expeditii stiintifice si sapaturi arheologice in multe localitati din zona mediteraneana.             A publicat romane istorice care s-au bucurat de un imens succes in intreaga lume, printre care trilogia Alexandru cel Mare , tradusa in 25 de limbi si aparuta in 38 de tari.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Akropolis. Mareata Epopee A Atenei (r)
Cartea Akropolis. Mareata Epopee A Atenei (r) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Akropolis. Mareata Epopee A Atenei (r) - MANFREDI Valerio Massimo, Trad. GADEI Radu " sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lanturile de aur - Antoine B. Daniel Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Antoine B. Daniel
24,69 lei
Gladiatorul - Philipp Vandenberg. Traducere: Victor Scoradet Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Philipp Vandenberg. Traducere: Victor...
17,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric