Agricultura Basarabiei in perioada interbelica

Agricultura Basarabiei in perioada interbelica - Lilia Catirau
Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAgricultura Basarabiei in perioada interbelica
Comanda acum "Agricultura Basarabiei in perioada interbelica - Lilia Catirau" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Razboaiele dese, tulburarile launtrice, stapanirea turceasca, fanariota si tarista au pustiit Basarabia in plan material si spiritual.

Dupa anul 1918, agricultura Basarabiei s-a incadrat intr-un context nou, contribuind la dezvoltarea agriculturii intregii Romanii.

Perioada anilor 1920-1940 in istoria Romaniei - inclusiv si a Basarabiei - a fost o perioada de mari prefaceri politice, sociale, economice si culturale. Noul cadru politic creat prin realizarea statului national unitar roman in anul 1918 s-a soldat cu integrarea, sub toate aspectele, a tuturor provinciilor romanesti.

Obiectul lucrarii de fata il constituie cercetarea evolutiei ramurilor agriculturii basarabene dupa razboiul mondial in conexiune cu intreaga economie a statului roman. In perioada sovietica, viata economica a Basarabiei din perioada anterioara anului 1945 a fost studiata fie izolat de ansamblul problemelor economice ale Romaniei, fie in raport cu evolutia economiei mondiale. Din desconsiderarea acestor raporturi a rezultat uneori si ignorarea unor factori economici de o importanta primordiala pentru evolutia agriculturii basarabene.

Intervalul 1920-1940 din istoria agrara a Basarabiei constituie o epoca cruciala in evolutia acestei provincii, precum si pentru destinele tuturor romanilor basarabeni.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Agricultura Basarabiei in perioada interbelica
Cartea Agricultura Basarabiei in perioada interbelica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Agricultura Basarabiei in perioada interbelica - Lilia Catirau" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istorie si actualitate in managementul silvic romanesc - Ion Machedon , Stefan Enasescu , Adrian Popa , Victor Stelian Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Agricultura
Ion Machedon , Stefan Enasescu , Adri...
4,75 lei
Politici agricole. Acorduri europene - Gabriel Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Agricultura
Gabriel Popescu
12,35 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AgriculturaCarti recomandate din categoria Agricultura