Aer cu diamante

Aer cu diamante - Ion Stratan, Florin Iaru, Traian T. Cosovei, Mircea Cartarescu
Pret: 17,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAer cu diamante
Comanda acum "Aer cu diamante - Ion Stratan, Florin Iaru, Traian T. Cosovei, Mircea Cartarescu" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
''O antologie din tot e mai bun, mai adevarat, mai modern in cultura romana.'' ( Florin Iaru )

"Acum treizeci de ani, stind noi, poeti tineri si furiosi, si judecind realitatea potrivnica, obiditi de piedicile puse prin edituri noua, corifeilor ei, ce ne da-n gind ideea? Sa scoatem o carte-n regie proprie! O antologie din tot e mai bun, mai adevarat, mai modern in cultura romana. Ati prins spilul? Noi eram aia! Care A?noiA?? Pai, Traian T. Cosovei, Mircea Cartarescu si subsemnatul. Eram, care sa ma-ntelegeti, floarea lirica romaneasca. E drept, ar fi trebuit sa fie cooptati printre inainte-mergatori, Matei Visniec si Magda Carneci. Dar, cind Traian si Mircea i-au facut o vizita de tatonare lui Matei, nu l-au gasit acasa (...). L-au asteptat o ora, doua, trei, s-au plictisit si asa a iesit Visniec din poveste. L-au ales pe A?NinoA? Stratan (...) Dupa aia, ne-am gindit ca ne trebuie o coperta, ilustratii si o editura. Cu editura era simplu. (...) Mai ramineau coperta si ilustratiile. Asa am facut cunostinta cu Tudor(ica) Jebeleanu. Tudor a fost cu ideile. El a inventat cimitirul de locomotive, din Giulesti, unde ne-am catarat pe biele-manivele pentru posteritate. El a compus paginile de garda. El a sters si a redesenat, pentru fiecare dintre noi, exasperat de pretentiile unor filologi... Si impreuna cu el am pozat niste litere de plumb, sustrase cu greu de la tipografie, pe care le-am potrivit pe o coala de carton ciocan si le-am pozat ore de-a rindul. Titlul era gata: Aer cu diamante." ( Florin Iaru , Academia Catavencu, octombrie 2010)

Ilustratii: Tudor Jebeleanu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Aer cu diamante
Cartea Aer cu diamante in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Aer cu diamante - Ion Stratan, Florin Iaru, Traian T. Cosovei, Mircea Cartarescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Alexandria si scolile ei - Charles Kingsley Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
Charles Kingsley
7,22 lei
Hotelul New Hampshire - John Irving Urmatoarea carte recomandata din categoria Beletristica / Critica
John Irving
14,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Beletristica / CriticaCarti recomandate din categoria Beletristica / Critica