Adoptia - Drept roman si drept comparat

Adoptia - Drept roman si drept comparat - Oana Mihaila
Pret: 29,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAdoptia - Drept roman si drept comparat
Comanda acum "Adoptia - Drept roman si drept comparat - Oana Mihaila" de pe libraria ishop la pretul de 29,00 lei
Descriere carte:
Monografia Adoptia - Drept roman si drept comparat este o prezentare, din perspectiva teoriei si practicii judiciare, a unui fenomen deosebit de complicat, dar si frumos, care este adoptia.

Factorii de natura politica, sociala, culturala si psihologica genereaza gradul de complexitate al fenomenului, iar deasupra tuturor se situeaza responsabilitatea imensa de a respecta interesul superior al copilului.

Totodata, adoptia poate avea si rolul de liant al familiei. Aceasta perspectiva trebuie privita din punctul de vedere al copilului, care urmeaza sa intre intr-un mediu familial caracterizat de o normalitate sociala, precum si din punct de vedere al adoptatorului, care prin realizarea adoptiei isi poate indeplini menirea ca parinte.

Lasand la o parte controversele starnite, prevalenta adoptiei in societatea noastra si constientizarea efectelor acesteia au crescut in ultimii ani datorita schimbarilor socio-politice la nivel national si international.

In ceea ce priveste adoptia internationala, pe langa probleme diverse, ca cele psihologice, socio-economice, socio-politice si chiar legale, cu care se confrunta parintii naturali si cei adoptatori, intervin si diferentele culturale, rasiale, lingvistice. Analiza prevederilor conventiilor internationale in materia drepturilor copilului si a adoptiei, dar si a prevederilor particulare referitoare la adoptie din dreptul comparat a fost facuta cu scopul de a analiza evolutia legislatiei interne referitoare la adoptie, dar si de a sugera unele modificari ale acesteia, pentru ca pe viitor legislatia in materie sa fie uniformizata, mai ales in privinta statelor membre ale Uniunii Europene.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Adoptia - Drept roman si drept comparat
Cartea Adoptia - Drept roman si drept comparat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Adoptia - Drept roman si drept comparat - Oana Mihaila" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dreptul familiei.Editia a II-a - Laura Macarovschi Urmatoarea carte recomandata din categoria Dreptul familiei
Laura Macarovschi
26,00 lei
Procedura divortului in dreptul romanesc - Marcel Ioan Rusu Urmatoarea carte recomandata din categoria Dreptul familiei
Marcel Ioan Rusu
18,62 lei
Dreptul Familiei. Protectia Copilului - Tomescu Milena Urmatoarea carte recomandata din categoria Dreptul familiei
Tomescu Milena
25,07 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dreptul familieiCarti recomandate din categoria Dreptul familiei