Adevarata viata de gheisa

Adevarata viata de gheisa - Mineko Iwasaki, Rande Brown
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAdevarata viata de gheisa
Comanda acum "Adevarata viata de gheisa - Mineko Iwasaki, Rande Brown" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
"Multi spun, scrie cu modestie Mineko Iwasaki, ca am fost cea mai buna gheisa din generatia mea; am fost cu siguranta gheisa care s-a bucurat de cel mai mare succes."

Instruita de la varsta de cinci ani pentru aceasta dificila ... profesie, Mineko a trait printre alte geiko ("femei ale artei") intr-o okia din faimosul karyukai Gion Kobu al Kyoto-ului si a practicat stravechile ritualuri nipone ale primirii de oaspeti. Voluntara, perseverenta, iubind cu patima dansul, a devenit una dintre cele mai pretuite gheise din istoria profesiei si socotita "Comoara nationala", un titlu rezervat in Japonia doar marilor artisti. I-a avut drept oaspeti pe printul Charles al Marii Britanii, presedintele american Gerald Ford si secretarul de stat Henry Kissinger. Poate pentru ca se transformase intr-o legenda, Mineko a vrut sa aiba o viata proprie: la 29 de ani s-a retras, s-a maritat, a devenit mama si astazi duce o existenta linistita, dar implinita, intr-o suburbie a Kyoto-ului.

La un moment dat, a servit drept sursa de inspiratie unui scriitor a carui carte a ajuns un foarte mare bestseller. Insa Mineko Iwasaki nu vrea ca editorii sa evoce acest episod, pe care-l socoteste stanjenitor...

Adevarata viata de gheisa este povestea ei: simpla, demna, induiosatoare uneori -- si absolut autentica.

Cuprinde fotografii din arhiva autoarei si un glosar de termeni japonezi.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Adevarata viata de gheisa
Cartea Adevarata viata de gheisa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Adevarata viata de gheisa - Mineko Iwasaki, Rande Brown" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mansarda cu portocale. Puzzle spaniol - Luminita Marcu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Luminita Marcu
17,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica