Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici

Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici - Capraru Bogdan
Pret: 37,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roActivitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici
  • Autor: Capraru Bogdan
  • Editura: CH Beck
  • Colectia: Economie - practica , Economie - teorie
  • Categoria: Finante
  • ISBN: 978-973-115-712-2
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 304
  • Format carte:
Comanda acum "Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici - Capraru Bogdan" de pe libraria ishop la pretul de 37,91 lei
Descriere carte:
In ultimele decenii, institutiile financiar-bancare au avut un rol primordial in derularea activitatii economice, fiind atat la baza ?urcusurilor", cat si a ?coborasurilor" ciclurilor economice. Ele au devenit parte din cotidian, devenind indispensabile pentru fiecare individ.Continutul sau cuprinde aspecte legate de particulari-tatile sistemelor bancare din diferite tari, tipurile de institutii financiar-bancare, rolul bancilor in economie, competitia bancara, specificul organizarii si derularii activitatii bancare, caracteristicile operatiunilor si tehnicilor bancare, elemente de informatica bancara, precum si aspecte legate de istorie si cultura bancara. Abordarea activitatii bancare este realizata atat la nivel microeconomic, cat si la nivel macroeconomic.
Lucrarea surprinde caracteristicile sistemelor bancare din patruzeci si cinci de tari de pe toate continentele: SUA, Japonia, tarile membre si candidate la Uniunea Europeana, tarile membre AELS, tari emergente. De asemenea, lucrarea trateaza si tendintele si mutatiile survenite in activitatea bancara din ultimele decenii, in special cele legate de efectele crizei financiare americane din prezent. Astfel, sunt analizate o serie de implicatii ale crizei financiare actuale asupra sistemelor bancare din lume, precum si asupra sistemului bancar romanesc, ultimul capitol fiind dedicat acestuia. Nu in ultimul rand, lucrarea abordeaza problematica bancilor islamice, institutii care se individualizeaza prin principiile care stau la baza functionarii lor si printr-o evolutie ascendenta la nivel mondial.
Fiecare capitol cuprinde, la inceput, obiectivele urmarite, cuvintele cheie, iar la final un set de intrebari, exercitii de analiza si interpretare, aplicatii si teste grila, precum si o bibliografie recomandata, astfel incat procesul de fixare a cunostintelor si de formare de deprinderi sa fie cat mai facil si temeinic. Pe parcursul lucrarii exista o serie de casete text si scheme, prin care se aduc in prim plan o serie de simplificari si cazuri.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici
Cartea Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici - Capraru Bogdan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FinanteCarti recomandate din categoria Finante