Acolo unde tigrii sunt la ei acasa

Acolo unde tigrii sunt la ei acasa - Jean-Marie Blas de Robles
Pret: 56,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAcolo unde tigrii sunt la ei acasa
Comanda acum "Acolo unde tigrii sunt la ei acasa - Jean-Marie Blas de Robles" de pe libraria ishop la pretul de 56,05 lei
Descriere carte:
Premiul Medicis 2008
Premiul Romanului FNAC

Eleazard von Wogau - eroul acestui roman de aventuri - este corespondent de presa in regiunea Nordeste din Brazilia. Un prieten ii cere sa revizuiasca un vechi manuscris, biografia inedita a unui celebru iezuit din secolul al XVII-lea, Athanase Kircher. Un personaj straniu, care a existat in mod real si care a fost considerat, la vremea lui, cel mai mare savant al tuturor timpurilor.
Pe masura ce parcurge textul despre viata lui Kircher, Eleazard devine captiv al unei anchete fascinante asupra teoriilor, enigmelor si povestilor care au populat destinul acestui calugar erudit, al carui nume este complet uitat in zilele noastre. In acest fel, romanul pe care il tineti in mana se desfasoara potrivit unui scenariu complex in care se impletesc, pe de-o parte, trecutul si prezentul, pe de alta parte, imaginarul si realitatea pentru a contura vietile catorva personaje, dependente unele de celelalte si aflate in cautarea propriului sens: Eleazard insusi, scriitor nerealizat, care se retrage in orasul baroc Alcantara, ruina a unui maret trecut colonial portughez; Elaine, sotia sa, paleontolog de succes, care - obosita de atitudinea nefericita a sotului sau - il paraseste si porneste intr-o expeditie prin jungla amazoniana, in cautarea unor fosile rare; in fine, fiica lor, Moema, rebela si naiva, studenta la etnologie si prizoniera a unui univers paradiziac creat de droguri.

Un roman cu o intriga foarte bogata, enciclopedica aproape, care aminteste de povestile lui Umberto Eco, de magia lui Borges si de sarmul lui Italo Calvino. Lectura pare adesea un joc semantic, pentru ca unele texte se dovedesc a fi variante incifrate ale unor mesaje ce ar trebui sa ramana enigmatice in ochiul neinitiatului. O carte de mistere ale cunoasterii.
Athanase Kircher: un nume care, in mod paradoxal, pe cat de faimos a fost in perioada clasica, pe atat de necunoscut este astazi. Desi atotcunoscator (a pretins ca a descifrat hieroglifele) si autor a numeroase inventii (microscopul, lanterna magica), Athanase Kircher, acest Phoenix al intregii intelepciuni si invataturi - ale carui scrieri s-au pierdut aproape in intregime - s-a inselat, se pare, in mare parte din supozitiile sale.
Un personaj fascinant, considerat de contemporanii sai drept cel mai luminat om al tuturor timpurilor, dar uitat de istorie, in favoarea marilor nume ale cunoasterii din secolul al XVII-lea, Newton si Leibniz.
Un roman tesut in jurul unui personaj don quijotesc care demonstreaza cat de relativa poate deveni in timp chiar si povestea unei vieti mari si implinite.

?Acest roman enciclopedic si mistificator, tesut din fire picaresti, fascineaza si incanta. Eruditia intra in slujba foiletonului universal. Imaginati-va un Umberto Eco interpretat de Indiana Jones. Un roman iezuit pana in maduva oaselor, amazonian pursange, brazdat de bifurcatii neintrerupte. Un cameleon care ?atarna? greu! O minunatie, o construct ie romanesca vertiginoasa. ? Le Figaro litteraire

Jean-Marie Blas de Robles s-a nascut in Algeria, in 1954. S-a mutat in Franta, dupa ce tara sa de origine si-a castigat independent a si a studiat filosofia la Sorbona. A predat limba franceza in Brazilia, China, la Parlermo si in Taiwan. A calatorit mult, iar in 1986 a devenit membru al Misiunii Arheologice franceze din Libia. A scris: ?La memoire du riz?, ?L'impudeur des choses? si ?Rituel des dunes?. A lucrat timp de zece ani la romanul de fata, al carui titlu este inspirat de un citat din Goethe, si care s-a bucurat de un succes major la publicarea lui in Franta, fiind in curs de aparitie in numeroase limbi straine.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Acolo unde tigrii sunt la ei acasa
Cartea Acolo unde tigrii sunt la ei acasa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Acolo unde tigrii sunt la ei acasa - Jean-Marie Blas de Robles" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Singur - August Strindberg Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
August Strindberg
9,97 lei
Samarkand - Amin Maalouf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Amin Maalouf
26,12 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala