Academia de pe Gianicolo

Academia de pe Gianicolo - Adrian Popescu
Pret: 18,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAcademia de pe Gianicolo
Comanda acum "Academia de pe Gianicolo - Adrian Popescu" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
?Gianicolo (de la zeul Ianus) este o colina situata in nord-vestul Romei, intre colina Vaticanului si cartierul Trastevere (?dincolo de Tibru" - Tevere). Acolo a fost sediul Societatii Academice Romane, o academie a lumii libere, infiintata in 1957. S.A.R. a reunit importante personalitati ale exilului romanesc, de la presedintele forului, Monseniorul Octavian Barlea, sau italienistul Mircea Popescu, ?motorul exilului romanesc", cum il caracteriza Virgil Ierunca, la membri ilustri, precum Mircea Eliade, Alexandru Mircea, Monica Lovinescu, Eugen Lozovan si Vintila Horia. Atmosfera acelor ani, strazile Urbei, personajele vremii, totul reinvie din scrisorile inedite descoperite de autorul acestui volum in arhiva de la Colegiul Pio Romeno, din comentarile unui bun cunoscator al lumii italiene. Memoria locurilor romane, gustul proaspat al fericitelor intilniri sint principalele atuuri ale cartii.

?Ma conving pe zi ce trece tot mai mult ca mare parte din literatura actuala, de la noi sau de la Paris (Michel Houellebecq), se face dupa principiul democratei si tot mai iubitei mancari de origine napolitana. Adica a pizzei, care are miezul egal cu coaja, exteriorul multicolor cu profunzimea sau cu lipsa de profunzime; oricum, totul la vedere. Modesta la inceput, un fel unic, dar relativ satios, pizza e semnul vremii noastre culturale, sigla lipsei de secrete sau a putinatatii miezului ascuns, a indiferentei fata de traditionale structuri ierarhizate simbolic." (Adrian Petrescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Academia de pe Gianicolo
Cartea Academia de pe Gianicolo in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Academia de pe Gianicolo - Adrian Popescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
MIRCEA IVANESCU 80 - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
***
33,25 lei
Mr. Nastase - Ilie Nastase Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Ilie Nastase
33,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica