Abdicarea regelui Mihai

Abdicarea regelui Mihai - Mark Laszlo-Herbert
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAbdicarea regelui Mihai
Comanda acum "Abdicarea regelui Mihai - Mark Laszlo-Herbert" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
La sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial, Romania se afla aproape cu totul in sfera de influenta sovietica. Un singur obstacol se mai afla in calea comunizarii: un suveran tanar si iubit de popor, care parea pregatit sa domneasca in cadrele unei autentice monarhii constitutionale. Regele avea de infruntat atitudinea categorica a unui guvern agresiv si neezitant, sustinut de trupele sovietice, si atitudinea ambigua a guvernelor occidentale. Ceea ce, intre 1945 si 1947, parea de neconceput pentru romani - lipsa de interes a Occidentului pentru tarile din Europa de Est - se confirma in documentele diplomatiilor americane, franceze si engleze, din care autorul acestui volum a extras cateva sute, pentru a alcatui, din secvente de o mare elocventa, dar si de un mare dramatism, filmul unei abdicari: opiniile, ingrijorarile, tentativele firave de a sprijini un monarh constitutional, eschivele si neputinta politicienilor occidentali in fata inaintarii sovietice in Romania, jocurile de culise din tara si din emigratie pentru a evita sau pentru a impune epilogul numit, din 1947, Republica Populara Romana.

Mark Laszlo-Herbert s-a nascut la Cluj in 1975. Aabsolvit Scoala Superioara de Comert Exterior din Budapesta (specializarea Diplomatie comerciala, 1998), cursurile de masterat la Universitatea Bilkent din Ankara (Relatii internationale, 2001) si la Central European University din Budapesta (Istorie, 2002). Din 2003 este asistent universitar la University of Toronto. Preocupat de istoria sociala a anilor '50 si '60 in Europa Centrala si de Est, elaboreaza o teza de doctorat despre producerea spatiului socialist in trei orase muncitoresti din Romania, Ungaria si Germania de Est.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Abdicarea regelui Mihai
Cartea Abdicarea regelui Mihai in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Abdicarea regelui Mihai - Mark Laszlo-Herbert" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria arabilor  - Dominique Sourdel Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Dominique Sourdel
8,26 lei
Noua Suveranitate - Aurescu Bogdan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Aurescu Bogdan
17,44 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie