Abc-Ul iluminarii

Abc-Ul iluminarii - Paul Stewart, Chriss Riddell
Pret: 31,35 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAbc-Ul iluminarii
Comanda acum "Abc-Ul iluminarii - Paul Stewart, Chriss Riddell" de pe libraria ishop la pretul de 31,35 lei
Descriere carte:
Greselile

Greselile sunt acceptate, nimic nu este in neregula cu ele. Toata lumea comite greseli si toata lumea trebuie sa le comita. Nu cere perfectiune. Greselile sunt bune, ele te fac sa fii uman. Altfel, ori vei fi neomenesc, ori supraomenesc, si nici una dintre aceste variante nu este benefica.

A fi uman inseamna a fi frumos, dar pentru a ramane uman trebuie sa gresesti. Si nu este nimic in neregula cu greselile! De ce sa faci atata valva?

Dar ai idee despre faptul ca nu ar trebui sa comiti greseli; atunci te torturezi, te simti vinovat si te condamni. Nu este nevoie; toti gresim. Doar tine minte un lucru: nu face aceeasi greseala. Nu spun ca trebuie sa te simti vinovat in legatura cu ele; doar fa niste greseli noi. Te saturi de cele vechi si gasesti modalitati noi de a face alte greseli. In fiecare zi sa faci cel putin o greseala.

Guru

Guru si discipolii sunt fenomene ale mintii. Mintea are nevoie de un guru, asadar, acestia exista. Tu ii creezi. Pentru ca vrei ca cineva sa te invete, exista profesori. Tu ai nevoie de ei. Acesta este jocul...

Unora le place acest joc, asa ca participa. Daca iti face placere, atunci trebuie sa joci foarte bine; daca nu iti place, atunci uita de el. Dar acesta este unul dintre cele mai frumoase si mai sofisticate jocuri - el apare numai atunci cand societatea atinge cea mai inalta culme, nu inainte. Asa ca el s-a dezvoltat

numai in India. Jocul unui guru si al discipolilor a aparut aici. Occidentul abia il descopera pentru ca si el a atins o culme.

Acest joc este foarte costisitor. Nu este un joc obisnuit, deci numai oamenii care isi pot permite pot sa participe. Si, daca stii ca este un joc frumos si ai posibilitatea de a juca, atunci participa. Dar nu lua totul prea in serios. Si discipolii pot fi iertati daca devin prea seriosi, dar atunci cand si maestri sunt seriosi, totul devine absurd. Nu li se poate ierta daca uita ca acesta este totusi numai un joc.

Guvernul

Guvernul este un joc, este cel mai urat si cel mai murdar joc din lume. Dar sunt oameni care se afl a la un nivel inferior al starii de constiinta si care se bucura de guvern: acestia sunt politicienii.

Singura bucurie pe care o au este aceea de a guverna, de a avea putere, de a subjuga oameni. Cea mai mare dorinta a celor care au ajuns pe culmile constiintei este visul de a scapa intr-o zi de toate formele de guvernare. Ziua aceea va fi cea mai mareata zi din intreaga istorie - trecut, prezent si viitor - a omului, pentru ca va fi distrus cel mai urat joc, jocul politicienilor, care se desfasoara de secole intregi.

Ei au facut din om doar o piesa de sah si au creat atat de multa, teama ca fara guverne, se vor instala anarhia, dezordinea, haosul... si totul va fi distrus. Cel mai ciudat lucru este ca noi continuam sa credem aceste prostii. Gandeste-te la ultimii cinci mii de ani. Poti concepe ca, daca nu ar fi existat guverne, lucrurile ar fi si mai rele decat sunt deja? In ce sens? In trei mii de ani au avut loc cinci mii de razboaie.

Crezi ca ar fi avut loc si mai multe razboaie fara vreun guvern - ar fi fost posibil si mai mult haos, si mai multe crime? Ce au facut aceste guverne? Nu au facut altceva pentru oameni decat sa-i exploateze, sa le exploateze teama si sa-i

razvrateasca.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Abc-Ul iluminarii
Cartea Abc-Ul iluminarii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Abc-Ul iluminarii - Paul Stewart, Chriss Riddell" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Blink - Decizii bune in 2 secunde
 - Malcolm Gladwell Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Malcolm Gladwell
42,75 lei
Femeia de succes - Kathy Glover Scott Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Kathy Glover Scott
12,26 lei
Coaching - Max Landsberg Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Max Landsberg
13,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie motivationalaCarti recomandate din categoria Psihologie motivationala