A deveni tu insuti in lumina stiintei si a Bibliei

A deveni tu insuti in lumina stiintei si a Bibliei - Thierry Magnin
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roA deveni tu insuti in lumina stiintei si a Bibliei
  • Autor: Thierry Magnin
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Stiinta si Religie
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-669-405-9
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 344
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "A deveni tu insuti in lumina stiintei si a Bibliei - Thierry Magnin" de pe libraria ishop la pretul de 25,65 lei
Descriere carte:
Colectia Stiinta si Religie , coordonata de Basarab Nicolescu si Magda Stavinschi, se imbogateste cu o carte de mare accesibilitate publicului larg: A deveni tu insuti in lumina stiintei si Bibliei de Thierry Magin, prefatata de cardinalul Philippe Barbarin.
Autorul are doua doctorate, atat in stiinte cat si in teologie, este membru al Centrului International de Studii si Cercetari Transdisciplinare din Paris si laureat al Academiei de Stiinte Franceze (1991). Este profesor de fizica solidelor la ?cole Nationale Superieure des Mines din St Etienne (Franta). Este, de asemenea, preot catolic si vicar general al diocezei din St.Etienne.
Atat teza, cat si cartile si articolele pe care le-a publicat in domeniul teologiei abordeaza, in principal, relatia dintre stiinta si religie astazi.
In cartea de fata, Thierry Magnin incearca sa-si ajute cititorii sa devina ei insisi. Este desigur o menire fundamentala a unui preot, doar ca el are marele avantaj de a se folosi in acest demers de solidele sale cunostinte stiintifice.
Modul in care comenteaza, de pilda, Biblia intr-o lume puternic marcata de stiinta este exact rodul imbinarii credintei si al cunoasterii cu care, din pacate, putin se pot lauda.
Isi incepe pledoaria cu discutii simple, de la om la om, cu persoane de diverse varste, fiecare cu problemele si intrebarile sale. Este impresionant sa vezi cat de mult poate intelege un preot pe cel de langa el, pana si unele rezerve la adresa Bisericii azi, si cate eforturi poate face el pentru a le fi util, pentru a-i ajuta sa devina ei insisi, de la alegerea muncii, a partenerului pana la cautarea adevarului in viata sau pana la a intelege ce se intampla dincolo de ultima bataie de inima.
Dar autorul incearca sa-si ajute cititorii cu explicatii care nu pot fi gasite usor in literatura si care nici nu sunt la indemana oricui. As spune ca, in momentul in care el ne spune ce ne invata fizica si biologia moderna despre noi insine, indrazneste nu numai sa abordeze tematici extrem de actuale, cum sunt cele ale complexitatii sau ecologiei, dar sa gaseasca chiar modalitatile prin care stiinta ne poate ajuta sa devenim noi insine.
Poate cele mai profunde capitole, in care preotul are cu adevarat un cuvant de spus, sunt cele in care este privit omul in Biblie, asa cum este el, pacatos, iertat, chip al lui Dumnezeu, sau exodul ca trecere catre libertate si exilul ca depasire a esecului.
In fine, ultimul capitol, cel despre Pasti, si-a gasit si subtitlul care ar putea fi chiar motoul cartii: Iubirea mai puternica decat moartea.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre A deveni tu insuti in lumina stiintei si a Bibliei
Cartea A deveni tu insuti in lumina stiintei si a Bibliei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "A deveni tu insuti in lumina stiintei si a Bibliei - Thierry Magnin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pelerinaj la Compostella - Danilun Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Danilun
11,40 lei
Dictionar de teologie ortodoxa si stiinta - Pr. Razvan Ionescu, Adrian Lemeni Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Pr. Razvan Ionescu, Adrian Lemeni
38,00 lei
Glafire. Noua studii biblice si patristice - Cristian Badilita Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Cristian Badilita
33,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie