A Preveni

A Preveni - Philippe Presles, Catherine Solano
Pret: 39,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roA Preveni
Comanda acum "A Preveni - Philippe Presles, Catherine Solano" de pe libraria ishop la pretul de 39,90 lei
Descriere carte:
Niciodata starea de sanatate a umanitatii nu a fost intr-o situatie mai stranie. In ciuda noilor tehnologii care au transformat medicina intr-un domeniu de varf, in ciuda unei evolutii fantastice in domeniile bio-chimiei si a producerii de medicamente, fiinta omeneasca continua sa ramana un mister. Scanerele ultra-performante pot patrunde in timp real in toate coltisoarele trupului si cu toate acestea, boli grave afecteaza populatia societatilor occidentale, iar in fata unora dintre ele, tehnologia se dovedeste neputincioasa. Cautand cu disperare solutii, medicina occidentala s-a vazut obligata la abordari care acum 30 de ani ar fi fost de neconceput. Incetul cu incetul, procedee medicale provenind din medicinele traditionale ale lumii si-au facut loc, odata cu o noua viziune, integrativa, asupra fiintei omenesti.
Acesta este contextul in care medicina occidentala s-a intors la un concept altadata fundamental: a preveni este mai usor decat a vindeca. Cercetari stiintifice extinse s-au derulat in ultimii ani in ceea ce priveste factorii determinanti ai starii de sanatate. Concluzia a fost formulata perfect de catre celebrul medic american de origine franceza, David Servan Schreiber, autorul cartii Anticancer : boala este determinata mai curand de modul de viata. Si este in puterile noastre sa schimbam ceea ce este de schimbat.
Asa a aparut aceasta carte Prevenirea, pe care Schreiber o citeaza de multe ori in scrierile sale: din necesitatea de a avea reunite toate bunele practici de integrat in viata noastra pentru a trai un timp mai indelungat, intr-o stare buna de sanatate. Caci sanatatea noastra depinde in primul rand de noi insine. Nu este nevoie sa trecem prin incercari grele, pentru a lua masuri atunci cand lucrurile sunt dificil de reparat. Este suficient sa prevenim.
Prevenirea reprezinta arta de a trai, pe care avem libertatea de a o alege indiferent de varsta si fara moderatie!

Philippe Presles, medic, tabacolog, absolvent al Master of Business Administration al grupului HEC este si redactor sef al site-ului www.e-sante.fr si director al Institutului Moncey de prevenire pentru sanatate.

Catherine Solano este medic si profesor la universitatea Louvain-la-Neuve din Belgia. Jurnalist medical, ea este licentiata si in biologie umana. A profesat timp indelungat ca nutritionist si psihoterapeut. In afara participarii la diferite emisiuni despre sanatate, Catherine mentine o cronica de psihologie pe site-ul www.e-sante.fr .

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre A Preveni
Cartea A Preveni in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "A Preveni - Philippe Presles, Catherine Solano" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Streching. Secretul flexibilitatii  - Serban Damian Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina umana
Serban Damian
12,35 lei
Masajul Terapeutic - Wu O. Tioshi Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina umana
Wu O. Tioshi
13,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Medicina umanaCarti recomandate din categoria Medicina umana