42 de ani in diplomatie

42 de ani in diplomatie - Dinu Marcel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro42 de ani in diplomatie
  • Autor: Dinu Marcel
  • Editura: CH Beck
  • Colectia:
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-115-461-9
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 528
  • Format carte:
Comanda acum "42 de ani in diplomatie - Dinu Marcel" de pe libraria ishop la pretul de 37,91 lei
Descriere carte:
"Am devenit diplomat in Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Romaniei la varsta de 29 de ani, in 1964, dupa ce absolvisem prima serie a Cursurilor Postuniversitare de Relatii Internationale de pe langa Facultatea de Stiinte Juridice a Universitatii din Bucuresti, 1962-1964. De atunci si pana in mai 2006 am fost, timp de 42 de ani, in serviciul diplomatic al Romaniei, fiind in centrala MAE, la misiuni diplomatice, intr-o organizatie internationala din sistemul ONU, sau in subordinea directa a primului ministru roman. Am ocupat functii de executie, pana in 1973, precum si functii de conducere - director, ambasador, secretar de stat, acumuland o vasta exeperienta diplomatica (...).

Cred sincer ca este de datoria mea fata de institutia in care am lucrat si fata de cei care imbratiseaza acum cariera diplomatica, precum si, pe un plan mai larg, fata de societatea romaneasca, sa impartatsesc aceasta bogata si indelungata expertiza in diplomatie. Am convingerea ca pe langa unele aprecieri de sinteza asupra activitatii depuse de mine in diferite etape, (...) sa pot prezenta si unele consideratii generalizatoare care pot fi utile si utilizabile, in mod deosebit pentru cei care astazi sau maine duc mai departe traditiile diplomatiei romanesti.

(...) ca diplomat, ulterior, am fost intrebat de mai multe ori ce caut eu, ca fost inginer constructor, in diplomatie? Am raspuns, de regula, ca am ramas inginer constructor, ca in diplomatie incerc sa construiesc "poduri de prietenie" intre tari si popoare! Cred in continuare, cu toata fiinta mea, ca diplomatia are aceasta mare chemare de a asigura linistea, pacea si intelegerea intre state, precum si ca are un rol deosebit de important in asigurarea unei atmosfere de calm in viata internationala."

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre 42 de ani in diplomatie
Cartea 42 de ani in diplomatie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "42 de ani in diplomatie - Dinu Marcel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Paradigmele dezvoltarii - Cornel Ionescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Cornel Ionescu
19,00 lei
Macroeconomie. Aplicatii. Editia 2 - Margineanu Dragos , Bentoiu Claudia , Balaceanu Cristina Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Margineanu Dragos , Bentoiu Claudia ,...
18,90 lei
Economic-juridic in economia concurentiala - Anca Popescu Cruceru Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Anca Popescu Cruceru
31,35 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie