23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism

23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism - Ha-Joon Chang
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism
  • Autor: Ha-Joon Chang
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Economie Si Societate
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-46-1888-0
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 288
  • Format carte: 160 x 235
Comanda acum "23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism - Ha-Joon Chang" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
O demistificare stralucita a unor mituri ale capitalismului. (John Gray, The Observer )  

Discipol al lui Joseph Stiglitz si unul dintre cei mai iconoclasti economisti ai prezentului, Ha-Joon Chang demonteaza citeva dintre miturile capitalismului si ale lumii in care traim, intre care mitul pietei libere sau acela ca tehnologia este calea progresului pentru toata lumea. Rind pe rind, principiile unei doctrine economice primite de-a gata sint prezentate in contextul istoric al formarii lor, inainte de a deveni de la sine intelese. Globalizarea nu face lumea mai bogata. Tarile sarace dovedesc mai mult spirit antreprenorial decit cele bogate. Managerii platiti mai bine nu obtin rezultate mai bune. Pornind de la date concrete, aceasta carte despre bani, egalitate, libertate si lacomie demonstreaza ca piata libera nu doar lucreaza in defavoarea oamenilor, ci este si o cale ineficienta de a gestiona economia.  

Ca sa-l parafrazez pe Winston Churchill, capitalismul este cel mai rau sistem economic, cu exceptia tuturor celorlalte. Nu sint anticapitalist sau anarhist, sint partizanul succesului capitalismului. Dar versiunea raspindita in ultimele doua-trei decenii este o versiune extrema a capitalismului pietei libere care, in pofida afirmatiilor economistilor, nu e nici singura si nici cea mai buna cale. Exista mai multe versiuni de capitalism, iar in volum arat ca tarile care au adoptat un alt fel de capitalism au reusit mult mai bine. (Ha-Joon Chang)  

Sustinator al unei guvernari puternice, active si al unui capitalism diferit de piata libera, Chang face o expunere edificatoare a gindirii economice moderne si a circumstantelor in care aceasta a esuat, indemnindu-ne sa reconstruim complet economia mondiala. ( Publishers Weekly )  

Cei mai buni economisti sint cei care se uita la lumea noastra faurita de oameni si se intreaba: de ce?. Chang este unul dintre ei. ( The Independent )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre 23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism
Cartea 23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism - Ha-Joon Chang" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Macroeconomie. Aplicatii. Editia 2 - Margineanu Dragos , Bentoiu Claudia , Balaceanu Cristina Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Margineanu Dragos , Bentoiu Claudia ,...
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie