22 de martori la Destin. Interviuri cu personalitati ale culturii romanesti contemporane

22 de martori la Destin. Interviuri cu personalitati ale culturii romanesti contemporane - Rhea Cristina
Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro22 de martori la Destin. Interviuri cu personalitati ale culturii romanesti contemporane
Comanda acum "22 de martori la Destin. Interviuri cu personalitati ale culturii romanesti contemporane - Rhea Cristina" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
O carte ce contine dialoguri cu personalitati din cele mai diferite domenii ale culturii romanesti contemporane, din tara si din strainatate, interviuri realizate de poeta si jurnalista Rhea Cristina in ideea de a realiza ...un tablou cat mai variat al problemelor, tensiunilor si conflictelor din plan social, politic si cultural, inregistrate pe teritoriul romanesc, de la instaurarea comunismului si pana in prezent.

Scriitorii Nicolae Breban, Adrian Marino, Irina Mavrodin, Alexandru Paleologu, Doina Cornea, Virgil Nemoianu, actritele Victoria Cocias si Oana Pellea, regizorii de teatru si film Andrei Serban, Dan Puric, Alexandru Dabija si Geo Saizescu, Radu Gabrea, Florin Mihailescu, Sorin Iliesiu, politologii Aurelian Craiutu si Radu Barbulescu, eseistul Horia-Roman Patapievici, dirijorul Cristian Mandeal, coregrafii Ioan Tugearu, Sergiu Anghel si dramaturgul Matei Visniec. Iata numele celor care au stat de vorba cu Rhea Cristina, cu privire la destinul poporului roman din perioada ideologizarii comuniste fortate a Romaniei si de dupa Decembrie 1989.

In prefata cartii, jurnalista Rhea Cristina semnaleaza la un moment dat: La zece ani dupa Revolutia insangerata din Decembrie 1989, nu am reusit inca sa scapam de minciuna, coruptie, de (in majoritate) incompetentii din posturile-cheie ale administratiei de stat. Din nefericire, mass-media ii reflecta in special pe ei. Interesant si grav este faptul ca acestia se vor a fi, prin functiile politice detinute, chiar reprezentantii natiunii romane, nu se sfiesc sa ne dea lectii la TV, si mai ales traiesc intr-un univers paralel cu cel al poporului roman, cu saracia si suferinta unui intreg neam, condamnat la dispret pentru a cita oara? ( )Inaltii functionari viseaza doar la construirea unor noi afaceri, in timp ce parlamentarii se indragostesc cu un an inainte de alegerile care ii asteapta si se grabesc sa-si publice operele de o inestimabila valoare. Exista si o clientele a banului, care se imbogateste? Ilegal si comunica foarte bine cu puterea.

Dan Puric: Marea suferinta a poporului roman este populatia Romaniei. Este ultima navalire barbara asupra acestui neam, dar, de fapt, o autoinvazie cu elemente autohtone, mutanti (produsi ai ideologiei comuniste) care ataca sistemul imunitar, producand o modificare cu caracter antropologic, nu atat asupra romanului ca etnie, ci asupra omului.

Andrei Serban: Chiar si atunci cand o piesa descrie un apocalips, simt nevoia unei transfigurari, a unui catharsis. Pesimismul in arta nu ma convinge.

Alexandru Dabija: Noi acum ne obisnuim cu libertatea si o siluim, asa cum facem cu toate lucrurile pe care le iubim.

Oana Pellea: Publicul este dupa cum ti-l faci. Or, spre rusinea noastra, noi am deteriorat publicul care era in 1989.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre 22 de martori la Destin. Interviuri cu personalitati ale culturii romanesti contemporane
Cartea 22 de martori la Destin. Interviuri cu personalitati ale culturii romanesti contemporane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "22 de martori la Destin. Interviuri cu personalitati ale culturii romanesti contemporane - Rhea Cristina" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Luxul mortii - Cristian Tudor Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Cristian Tudor Popescu
21,80 lei
Dialoguri Borges-Sabato - Orlando Barone Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Orlando Barone
34,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri