101 cuvinte mostenite, imprumutate si create

101 cuvinte mostenite, imprumutate si create - Marius Sala
Pret: 26,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro101 cuvinte mostenite, imprumutate si create
  • Autor: Marius Sala
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Viata cuvintelor
  • Categoria: Limba romana
  • ISBN: 978-973-50-2786-5
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 256
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "101 cuvinte mostenite, imprumutate si create - Marius Sala" de pe libraria ishop la pretul de 26,10 lei
Descriere carte:
Volumul de fata, 101 cuvinte mostenite, imprumutate si create - care are si rolul de introducere la intreaga colectie -, vorbeste despre viata cuvintelor: despre modul cum apar ele, cum "se nasc", dar si despre felul ... in care dispar, cum "mor". Intre cele doua momente fundamentale se afla "vietuirea", intamplarile ce intervin in perioada existentei lor in limba. Se aduc in discutie mai ales cuvinte din limba romana care au ajuns la noi pornind din limbi foarte diferite, adesea dupa calatorii fascinante. Inainte de sectiunea consacrata aparitiei cuvintelor, intr-un capitol intitulat "Certificatul de nastere al cuvintelor", sunt mentionate criteriile in functie de care se pot stabili originea corecta a cuvintelor, arborele lor genealogic. Partea a doua cuprinde o privire de ansamblu asupra originii si istoriei limbii romane, precum si asupra lexicului ei.

Colectia "Viata cuvintelor" - conceputa ca itinerar in lumea cuvintelor romanesti, intr-o forma atragatoare si accesibila oricarui cititor - prezinta, in volume variabile ca marime (de aproximativ doua sute cincizeci de pagini), cele mai importante fapte lexicale de natura sa ilustreze ideea formulata in titlul ei. Fiecare volum al colectiei cuprinde povestea a circa o suta de cuvinte dintr-un anumit domeniu. Am ales sa utilizam, in toate viitoarele titluri, numeralul "o suta unu" pentru simbolica sa (101 cuvinte argotice, 101 nume de monede, 101 nume de boli, 101 termeni de sah, 101 termeni religiosi, 101 termeni din muzica, 101 greseli de limba etc.). "Viata cuvintelor" beneficiaza de contributiile a numerosi lingvisti de mare valoare, din tara si din strainatate.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre 101 cuvinte mostenite, imprumutate si create
Cartea 101 cuvinte mostenite, imprumutate si create in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "101 cuvinte mostenite, imprumutate si create - Marius Sala" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar de omonime - Adina Grigore Urmatoarea carte recomandata din categoria Limba romana
Adina Grigore
8,55 lei
Romana pentru toti - T. Cartaleanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Limba romana
T. Cartaleanu
10,36 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Limba romanaCarti recomandate din categoria Limba romana