101 cuvinte argotice

101 cuvinte argotice - Rodica Zafiu
Pret: 31,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro101 cuvinte argotice
  • Autor: Rodica Zafiu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Viata cuvintelor
  • Categoria: Limba romana
  • ISBN: 978-973-50-2811-4
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 384
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "101 cuvinte argotice - Rodica Zafiu" de pe libraria ishop la pretul de 31,50 lei
Descriere carte:
Argoul fascineaza prin exotism si familiaritate, fiind un limbaj deopotriva departat si apropiat, al altora si al nostru: alcatuit din cuvinte uneori misterioase, cu forma de neinteles, dar, mai des, inselatoare prin sensul ... neobisnuit asociat unei forme banale. Argoul e o ilustrare a posibilitatilor ludice si estetice ale limbii; un spatiu in care isi manifesta creativitatea vorbitori anonimi, dotati cu ingeniozitate si umor.
Multa vreme neinregistrate in scris si necuprinse in dictionare, unele dintre aceste cuvinte (si expresii) si-au schimbat destul de mult forma si sensul, devenind mici enigme etimologice. Dar tocmai acest lucru trezeste curiozitatea justificata a cititorului. Prezenta lucrare s-a incumetat pe acest teren alunecos, unde efortul detectivistic aduce surprize si satisfactii mai mari decat in zonele mai asezate, mai cunoscute ale limbii.

Colectia "Viata cuvintelor" - conceputa ca itinerar in lumea cuvintelor romanesti, intr-o forma atragatoare si accesibila oricarui cititor - prezinta, in volume variabile ca marime (de aproximativ doua sute cincizeci de pagini), cele mai importante fapte lexicale de natura sa ilustreze ideea formulata in titlul ei. Fiecare volum al colectiei cuprinde povestea a circa o suta de cuvinte dintr-un anumit domeniu. Am ales sa utilizam, in toate viitoarele titluri, numeralul "o suta unu" pentru simbolica sa (101 cuvinte argotice, 101 nume de monede, 101 nume de boli, 101 termeni de sah, 101 termeni religiosi, 101 termeni din muzica, 101 greseli de limba etc.). "Viata cuvintelor" beneficiaza de contributiile a numerosi lingvisti de mare valoare, din tara si din strainatate.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre 101 cuvinte argotice
Cartea 101 cuvinte argotice in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "101 cuvinte argotice - Rodica Zafiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Corectitudine si greseala. Limba romana de azi - Gutu Romalo Valeria Urmatoarea carte recomandata din categoria Limba romana
Gutu Romalo Valeria
28,80 lei
Pelerinaj spre fiinta - Dan Manuca Urmatoarea carte recomandata din categoria Limba romana
Dan Manuca
6,56 lei
Poetica eminesciana - Gheorghe Dragan Urmatoarea carte recomandata din categoria Limba romana
Gheorghe Dragan
6,17 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Limba romanaCarti recomandate din categoria Limba romana