100 de minuni dulci pentru Craciun

100 de minuni dulci pentru Craciun - * * *
Pret: 6,65 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro100 de minuni dulci pentru Craciun
  • Autor: * * *
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: 100 de minuni
  • Categoria: Bucatarie
  • ISBN: 973-669-048-2
  • An aparitie: 2003
  • Numar de pagini: 80
  • Format carte: 14 x 20 cm, brosat
Comanda acum "100 de minuni dulci pentru Craciun - * * *" de pe libraria ishop la pretul de 6,65 lei
Descriere carte:
Familia se pregateste de ajunul Craciunului. Curatenia mare este gata, tata pregateste pomul de Craciun pentru impodobit. Mama, in bucatarie, este foarte ocupata, framanta coca pentru prajituri, copiii macina nuca, macul, gusta din cremele pregatite si se cearta cateodata cine ia cel mai mult din ramasite. Fiindca, pe langa ciorba de peste, piftia de peste, traditionala friptura de curcan de Craciun, pe masa festiva isi fac loc si prajiturile: in primul rand, rulada cu umplutura bogata de nuca sau mac (asa-numita "beigli"), care se prepara din aluat fraged sau din aluat simplu dospit. Rulada taiata, care are forma de spirala simbolizeaza infinitul, iar nuca si macul - belsug si bogatie.

In tarile anglo-saxone, cu aceasta ocazie, se coace un tort de mere, iar francezii prepara rulada de pandispan foarte indragita, numita "trunchi de copac". Italienii coc "panettone" - paine de Craciun ?, dintr-un aluat cu miere si faina de secara.
Azi, in lumea intreaga s-au raspandit si au devenit agreabile pentru toata lumea retetele prajiturilor de Craciun, de diferite origini, dar, desigur, se poate pune pe masa orice fel de prajitura, important este sa fie pregatita si servita cu drag si cu placere.
Indiferent ce prajitura este pusa pe masa: torturi complicate, scumpe, luxoase, prajituri cu crema si spuma, sau un pandispan simplu, cozonac simplu, cozonac cu mac, fursecuri ieftine, prajituri uscate - fiecare dintre acestea este binevenita pentru a da stralucire sarbatorilor, daca exista buna dispozitie, pace si apropiere intre oameni.

In aceasta culegere totusi, am adunat retetele de prajituri cele mai potrivite acestei sarbatori, acestui anotimp. Am luat in considerare si unele lucruri practice: de exemplu, gandindu-ne la sacrificarea porcilor, va oferim retete de foitaj, preparate cu osanza; dar n-am uitat nici faptul ca sarbatorile de Craciun sunt sarbatori cand primim musafiri, cand vizitele rudelor si ale prietenilor sunt in toi. Este foarte bine sa avem pentru aceasta ocazie pregatite prajituri care stau un timp mai indelungat. De exemplu: fursecurile cu marmelada, cu cacao, nuca de cocos, vanilie; prajituri uscate, condimentate, covrigei sarati sau dulci, care, impreuna ori separat, puse in cutii de metal pot fi date si cadou.
Din albus de ou, zahar, arome si coloranti se pot prepara bezele in forma de coronite, care se pot agata in pomul de Craciun. Acestea se pot prepara si in asa fel, incat jumatatea lor sa fie inmuiata in ciocolata.
Si figurine de turta dulce se pot agata in pomul de Craciun. Figurinele formate cu mana sau taiate cu diferite forme, pictate cu sirop sau coloranti alimentari, arata bine intre bomboanele de pom, impachetate in hartie colorata sau in hartie de staniol.
La pregatirea acestor figurine, putem apela si la ajutorul copiilor. Fantezia lor, ideile lor spontane dau nastere unor "mini opere de arta", care fac din pomul de Craciun un unicat.
Un obicei vechi si dragut este prepararea dintr-un aluat cu miere a unor casute, care pot fi vicleimul cu figurinele lui potrivite, dar poate fi si o casuta din povesti. Pentru copiii mici, casuta o fac parintii, dar copiii mai mari o pot face ei parintilor sau fratilor mai mici. Parcurgand culegerea noastra, fiecare gospodina poate gasi reteta de prajitura cea mai potrivita gustului ei. Speram, ca aceasta culegere sa contribuie la buna dispozitie din timpul sarbatorilor care se apropie.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre 100 de minuni dulci pentru Craciun
Cartea 100 de minuni dulci pentru Craciun in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "100 de minuni dulci pentru Craciun - * * *" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bucataria evreiasca - Lorraine Gerstl Urmatoarea carte recomandata din categoria Bucatarie
Lorraine Gerstl
0,00 lei
Carte de bucate - Silvia Jurcovan Urmatoarea carte recomandata din categoria Bucatarie
Silvia Jurcovan
30,02 lei
Grecia - Ghidul meniurilor - Valentina Iordan Urmatoarea carte recomandata din categoria Bucatarie
Valentina Iordan
22,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
BucatarieCarti recomandate din categoria Bucatarie