100 de mari genii

100 de mari genii - R.k. Balandin
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro100 de mari genii
Comanda acum "100 de mari genii - R.k. Balandin" de pe libraria ishop la pretul de 38,00 lei
Descriere carte:
Cum sa alegi dintr-un numar imens de personalitati remarcabile o suta de mari genii? Trebuie spus, de la bun inceput, ca rezolvarea fara echivoc a acestei probleme este practic imposibila. Cuvantul "geniu"? s-a demonetizat din cauza utilizarii frecvente, si-a pierdut sensul clar. Cum ar putea fi el interpretat? Filosoful si poetul Vladimir Soloviov dadea urmatoarea explicatie: "Geniu - lat. A?geniusA? (de la A?genusA? - gen, initial spiritul unui stramos decedat, proslavit din punct de vedere religios). Astazi, este numit geniu un om: 1) care are o viata interioara deosebita, cu un bogat potential si 2) un om a carui activitate nu are doar o semnificatie personala, ci si una generala (pentru popor sau pentru intreaga omenire). Genialitatea, ca treapta superioara a inzestrarii, este comparabila cu ta-lentul, iar ca treapta inferioara nu are o definitie clara; chiar aceasta distinctie este relativa, incercarile de diferentiere exacta sunt arbitrare, iar aplicarea lor controversata"?. [...] geniul este o notiune cu un grad mare de mister, partial subiectiva. In plus, este mult prea evaziva. Va fi mai usor sa ne facem o parere dupa citirea acestei carti.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre 100 de mari genii
Cartea 100 de mari genii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "100 de mari genii - R.k. Balandin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
101 lucruri inedite despre Da Vinci Secretele celui mai excentric si mai creator geniu al omenirii -  Shana Priwer , Cynthia Phillips Urmatoarea carte recomandata din categoria Atlase / Enciclopedii
Shana Priwer , Cynthia Phillips
18,05 lei
Atlas rutier Romania - Constantin Furtuna Urmatoarea carte recomandata din categoria Atlase / Enciclopedii
Constantin Furtuna
47,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Atlase / EnciclopediiCarti recomandate din categoria Atlase / Enciclopedii