10 eseuri

10 eseuri - Sorin Lavric
Pret: 17,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro10 eseuri
  • Autor: Sorin Lavric
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 978-973-50-2809-1
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 184
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "10 eseuri - Sorin Lavric" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
"Eseurile de aici au sens numai in masura in care emotia din care s-au nascut persista in ele. Tristetea filozofilor este ca, preocupati cum sunt de sensuri logice, sunt incapabili sa emane fluizi emotivi. [...] Iar scrisul care nu ... provoaca ecouri recurente in mintea cititorului e inutil. Am ales in acest volum acele eseuri pe care le-am resimtit ca fiind purtatoare de conditie afectiva, adica de ecouri recurente." ( Sorin LAVRIC )

"Toata fiinta lui Sorin Lavric a fost retrasa strategic din lume in vederea scrisului. Scrisul a devenit acum un soi de organ, singurul prin care - dupa ce toate celelalte simturi au fost absorbite in el - a mai ramas sa se produca contactul cu lumea.
Numai ca aceasta revarsare fireasca este captata si reorientata in campurile de forta ale unei inteligente care a intilnit la timpul potrivit scoala gandirii. De aici tonul inalt al scrisului sau. Fara ingredientul acesta al gandirii, Lavric ar fi impartasit soarta scriitorilor talentati si inculti, care mor patetic in ograda metaforei si in sintaxa. Cultura filozofica l-a salvat de perspectiva inecului in propriile-i cuvinte si l-a invatat declinarea ideii si arta de a face ca fiecare propozitie sa poarte in ea zvonul unui gand.
Sorin Lavric face parte din prima generatie asupra careia Noica si-a pus pecetea indirect, prin pneuma intermediara a discipolilor sai. Un juramant al scrisului, facut sub o anumita cutremurare, ii leaga pe cei cazuti din mantaua stilistica a lui Noica. Iar acest legamant se bazeaza pe o credinta simpla: nu exista idee care sa poata patrunde in lume neajutata de un coup d'envoi afectiv; nu exista sentiment care sa se poata impune fara prestigiul unei hermeneutici discursive." ( Gabriel LIICEANU )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre 10 eseuri
Cartea 10 eseuri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "10 eseuri - Sorin Lavric" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cuvinte din exil - Norman Manea, Hannes Stein Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Norman Manea, Hannes Stein
14,20 lei
Interlocutiuni - Alexandru Paleologu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Alexandru Paleologu
37,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri