Sarutari de cinema

Sarutari de cinema - Eric Fottorino
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSarutari de cinema
Comanda acum "Sarutari de cinema - Eric Fottorino" de pe libraria ishop la pretul de 18,90 lei
Descriere carte:
Fiu al unui fotograf de platou, Gilles Hector si-a facut un obicei din a colinda salile de cinema din Cartierul Latin, urmarind continuu filme vechi, in cautarea mamei pe care nu a cunoscut-o niciodata. Este convins ca a fost actrita si a facut parte din Noul Val al Cinematografiei franceze. Revede constant peliculele tatalui sau, incercand sa-i ghiceasca enigmaticul chip dincolo de pre-zentele vii ale unei Romy Schneider, Anouk Aimee, Catherine Deneuve sau Jeanne Moreau.
Intr-una din sali o intalneste pe Mayliss, o femeie senzuala si stranie. O relatie pasionala incepe sa-l mistuie, dorinta de a-si gasi mama pierduta si obsesia de a pastra iubita abia gasita mergand mana in mana.

O poveste care surprinde si captiveaza pe tot parcursul lecturii, prin fata cititorului trecand Truffaut, Godard, Chabrol, precum si filme-cult ale cinematografiei franceze.

Nascut in 1960 in Franta, Eric Fottorino este romancier si jurnalist. A publicat Caresse de rouge (Prix Francois Mauriac) si Korsakov (Prix des Libraires, Prix France-Televisions). Incepand din 2008, este directorul cotidianului Le Monde .

?Un roman de factura clasica, subtil, seducator. Sarutari de cinema este o carte foarte frumoasa despre iluzii, adulter, iubiri si disperarile in care te arunca acestea.? Le Point

?O poveste plina de farmec despre cautarea de sine, care se desfasoara intr-un Paris incantator.? Le Figaro Litteraire

?Fiecare pagina scoate la lumina imagini ancorate in trecut si ne invaluie cu impresia ca noi insine am trait intr-o alta epoca, aceea in care adevarul a fost pecetluit de secret.? Paris Match

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sarutari de cinema
Cartea Sarutari de cinema in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sarutari de cinema - Eric Fottorino" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Scarile Levantului - Amin Maalouf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Amin Maalouf
18,52 lei
Banca de rezerve - Rui Zink Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Rui Zink
32,30 lei
Trei intr-o barca  - Jerome K. Jerome Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jerome K. Jerome
17,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala