Medicina legala

Medicina legala - Iftenie Valentin , Dermengiu Dan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMedicina legala
Comanda acum "Medicina legala - Iftenie Valentin , Dermengiu Dan" de pe libraria ishop la pretul de 56,90 lei
Descriere carte:
EDITURA C.H. BECK LANSEAZ? CARTEA ?MEDICIN? LEGAL?"

Bucuresti - 24 Februarie 2009 - Editura C.H. BECK are placerea de a va invita miercuri, 25 februarie 2009, la lansarea cartii ?Medicina legala" a domnilor prof. univ. dr. Valentin Iftenie si prof. univ. dr. Dan Dermengiu. Lansarea va avea loc la ora 13:45, in Aula Institutului National al Magistraturii de pe B-dul Regina Elisabeta, nr. 53, sector 5, Bucuresti.

Lucrarea va fi prezentata de catre cei doi autori, directorul editorial al Editurii C.H. BECK, domnul profesor univ. dr. Valerian Cioclei, precum si de catre alte personalitati din domeniul juridic.
Volumul ?Medicina legala" constituie o realizare performanta in care autorii si-au pus toata priceperea, experienta si cunostintele pe care le-au dobandit in activitatea desfasurata in cadrul Institutului National de Medicina Legala.
Lucrarea trateaza intr-un mod original toate elementele medicinei legale intalnite in activitatea practica. Astfel, lucrarea prezinta notiuni de tanatologie medico-legala cu particularitatile autopsiei judiciare si ale tanatopsihologiei, expertiza medico-legala traumatologica a persoanei cu explicarea criteriilor de evaluare a gravitatii leziunilor traumatice ce permit incadrarea juridica a faptei heteroagresive, expertiza medico-legala psihiatrica din perspectiva relatiei discernamant-responsabilitate, expertiza medico-legala vizand amanarea sau intreruperea executarii pedepsei in regim penitenciar pe motiv de boala etc. Nu au fost omise nici elementele referitoare la asfixiile mecanice, la impuscare, unde se constata o interpretare interesanta a factorilor impuscarii, traumatismele de trafic rutier si cele consecutive caderii, analizate prin prisma leziunilor traumatice primare, sistemice si topografice.
Abordarea inedita a lucrarii va atrage atentia in principal studentilor de la facultatile de drept si masteranzilor in stiinte juridice, insa notiunile de medicina legala prezentate vor fi utile deopotriva juristilor practicieni, cat si medicilor legisti. "Cu totii vor beneficia de o lectura documentata, dar in acelasi timp captivanta, fara divagatii inutile, cu o inteleapta echilibrare a notiunilor clasice si actuale". - a afirmat domnul prof. univ. dr. Valentin Panaitescu.

Loredana Pelmusi
Specialist Marketing
Editura C.H. BECK
Telefon: 021.410.08.47
Fax: 021.410.08.48

 

Cursul "Medicina legala" se adreseaza in principal studentilor de la facultatile de drept si masteranzilor in stiinte juridice, notiunile de medicina legala prezentate fiind utile deopotriva juristilor practicieni, dar si medicilor legisti, intrucat printr-o abordare originala, dar concisa, autorii reusesc sa parcurga in mare masura aspectele medico-legale frecvent intalnite in activitatea practica. Din aceasta perspectiva, autorii au dorit sa vina in intampinarea celor care, angrenati in nu intotdeauna simplul proces al probatiunii judiciare, stapanesc in mai mica masura notiunile bio-medicale, explicare intr-un mod facil, accesibil. Astfel, printr-o abordare inedita, sunt prezentate notiunile de tanatologie medico-legala cu particularitatile autopsiei judiciare si ale tanatopsihologiei, expertiza medico-legala traumatologica a persoanei cu explicarea criteriilor de evaluare a gravitatii leziunilor traumatice ce permit incadrarea juridica a faptei heteroagresive, expertiza medico-legala psihiatrica din perspectiva relatiei discernamant-responsabilitate, expertiza medico-legala vizand amanarea sau intreruperea executarii pedepsei in regim penitenciar pe motiv de boala etc.
Nu au fost omise elementele, de acum clasice, referitoare la asfixiile mecanice, readucand in actualitate experientele de spanzurare efectuate asupra propriei persoane de prof. N. Minovici, la impuscare, unde se constata o interpretare interesanta a factorilor impuscarii, traumatismele de trafic rutier si cele consecutive caderii analizate prin prisma leziunilor traumatice primare, sistemice si topografice.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Medicina legala
Cartea Medicina legala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Medicina legala - Iftenie Valentin , Dermengiu Dan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lectii de drept roman (vol. III) - Valerius M. Ciuca Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Valerius M. Ciuca
15,68 lei
Criminalistica. Traditie si modernism - Prof. univ. dr. Lazar Carjan, Asist. univ. Mihai Chiper Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Prof. univ. dr. Lazar Carjan, Asist. ...
37,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DreptCarti recomandate din categoria Drept