Gladiatorii

Gladiatorii - Koestler Arthur
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGladiatorii
  • Autor: Koestler Arthur
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Literatura si Memorialistica
  • Categoria: Roman istoric
  • ISBN: 973-50-0406-2
  • An aparitie: 2003
  • Numar de pagini: 335
  • Format carte: 13*20 cm
Comanda acum "Gladiatorii - Koestler Arthur" de pe libraria ishop la pretul de 10,36 lei
Descriere carte:
Pentru tinarul comunist Arthur Koestler, problema revolutiei a insemnat intotdeauna o provocare; nenumarate din cartile sale, memorialistice si de fictiune deopotriva, au incercat sa raspunda indoielilor grave nascute din propriul sau militantism revolutionar. Cu Gladiatorii insa, primul dintre romanele dedicate acestui subiect, Koestler amina parca sa atace frontal epoca in care a trait, alegindu-si-l drept erou pe Spartacus. Rascoala sclavilor condusi de carismaticul gladiator, care a zguduit din temelii Imperiul Roman in secolul I inainte de Cristos, este insa prilejul unor acute intrebari privitoare la destinul revolutionarului. Sfisiat intre elanul pur al inceputului si necesitatea de a organiza fericirea supusilor intr-o societate egalitara, Spartacus se afla prins in perpetua contradictie dintre scop si mijloace, raspunzatoare in final de insusi esecul miscarii. Iar din magma acestei minutioase reconstituiri istorice, imbibate de atmosfera crepusculara de la sfirsitul republicii si de dispozitia mesianica a plebei, se inalta o melancolica filozofie a istoriei, potrivit careia politica e incapabila sa raspunda nevoilor adinci ale omului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Gladiatorii
Cartea Gladiatorii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Gladiatorii - Koestler Arthur" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Akropolis. Mareata Epopee A Atenei (r) - MANFREDI Valerio Massimo, Trad. GADEI Radu Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
MANFREDI Valerio Massimo, Trad. GADEI...
22,41 lei
Taina Inchizitorului Eymerich - Valerio Evangelisti Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Valerio Evangelisti
17,91 lei
Calea de foc - Christian Jacq Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Christian Jacq
23,74 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric